Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Politikai talkshow Kuncze Gáborral

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.25.

Kuncze Gábor volt belügyminiszter, a Szabad Demokraták Szövetsége egykori elnöke volt ma délután Grőber Attila, az Egységben Magyarországért pártszövetség országgyűlésiképviselő-jelöltje vendége az egyik belvárosi szálloda dísztermében rendezett fórumon.

A politikai talkshow-n szóba került a rendszerváltás időszaka és aktuális politikai kérdések is, de a volt belügyminiszter felidézte a Torgyán Józseffel folytatott parlamenti viták hangulatát is.

Kuncze Gábor a Médiacentrum kérdésére elmondta, fél évvel ezelőtt járt utoljára Pápán, amikor családi ügyeket intézett, azt megelőzően azonban évekig nem jött szülővárosába, ahol négyéves koráig élt. – Nagy pápai gyermekkori emlékeim így nincsenek is, cserébe nem is felelek azokért, akik utánam itt, Pápán születtek – mondta a volt belügyminiszter, aki a mai kampányrendezvény kapcsán úgy fogalmazott, a választás még nem dőlt el, a nagyon elkötelezett szavazóknak már nem lehet újat mondani, a bizonytalan szavazókat pedig arra kell ráébreszteni, hogy ha jól érzik magukat most, ilyen körülmények között, ahogy jelenleg élünk az országban, akkor szavazzanak a Fideszre, de ha nem tetszik nekik a megosztottság, a politikusok hazugságai és szeretnének ezen változtatni, mert felelősek a gyermekeik, unokáik jövőjéért is, akkor talán rávehetők, hogy elmenjenek és az ellenzékre szavazzanak. – A kampánynak akkor van vége, amikor a választók bedobták az urnába a cédulát. Addig a kampány az kampány – hangsúlyozta Kuncze Gábor, aki arról is szólt, hogy a 90-es évek Magyarországához képest mára nagyon sok változás történt. Akkoriban nagyon gyors volt az átalakulás. Kuncze Gábor felidézte az olajszőkítés időszakát, ami egy 10 milliárdos csalássorozat volt, ami végül is az alvilágban a leszámolásos gyilkosságsorozatot eredményezte. – Azt kell mondanom, hogy ahhoz képest most jobb a közbiztonság helyzete Magyarországon. Ez persze soha nem lesz igazán jó, mert mindig lesznek, akik betöréssel, lopással, csalással, mások megkárosításával akarnak meggazdagodni, de konszolidáltabb a helyzet, mint volt a 90-es években – hangsúlyozta az egykori belügyminiszter.

A közelgő választások, az ellenzéki összefogás és Grőber Attila jelölése kapcsán Kuncze Gábor úgy fogalmazott, Grőber Attilát nem kell bemutatnia a választóknak, hiszen pedagógusként régóta dolgozik Pápán, másrészt politikai tevékenységét is ismerhetik, hiszen önkormányzati képviselőként is tevékenykedik. Mint mondta, ismeri az ellenzék programját, elképzeléseit. – Jószándékú emberek, megvannak az elképzeléseik, más módon, más stílusban szeretnék igazgatni, működtetni az országot. Szerintem érdemes a választóknak őket is kipróbálni, végül is 12 év hosszú idő volt, akár elég is lehet belőle – mondta Kuncze Gábor.     





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: