Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Kis Károly emlékére futottak

Haraszti Gábor | 2022.03.27.

A Pápai Futók Csoportja kilencedik alkalommal emlékezett meg a 2017-ben elhunyt kiváló atlétaedzőről, Kis Károlyról. A Várkertben tavaszias időben ötvenen rótták a köröket, akik összesen 386 kilométert teljesítettek.

A futókat Györkös Virág szervező, Rádi Róbert, a Pápai Atlétikai Club elnöke és Gelencsér Róbert, a PAC edzője köszöntötte a Várkert hídnál, ahova Karcsi bácsi lánya és unokái is ellátogattak.

 – Úgy gondolom, ha Kis Károly még élne, nagyon boldog lenne, hiszen az az egyesület, amelynek edzője volt, ebben az évben 140 feletti taglétszámot mondhat magáénak – fogalmazott Rádi Róbert. – Nem szabad elfelejteni, hogy Karcsi bácsi abban a nehéz időszakban edzette a futókat, amikor szinte a Várkert volt az egyetlen helyszín, ahol tréningeket lehetett tartani. Ma ehhez képest elmondhatjuk, hogy van egy olyan sportközpont, ahol az atlétákat a mai kor követelményeinek megfelelő, kifogástalan körülmények fogadják. De nem csak a Pápai Sport Centrum épült meg az elmúlt időszakban, gondoljunk csak a rekortános futókörre vagy a megújult Várkertre. Ezek a fejlesztések azért valósultak meg, hogy kortól függetlenül minél többen sportoljanak, mozogjanak, figyeljenek oda az egészségükre. Azt gondolom, ha Karcsi bácsi ma itt lenne, elégedett lenne, hiszen annak a rengeteg munkának, amit az atlétikába beletett, volt értelme. Kitartásának, elhivatottságának az az eredménye, hogy ma itt állhatunk – zárta beszédét a klub elnöke.

Györkös Virágtól megtudtuk, a pápaiak idén tavasszal is csatlakoztak az országfutáshoz, a 15. alkalommal megrendezett sporteseményen kilenc napon keresztül – március 18 és 27. között – gyűjtik a város nevében a kilométereket, melybe a Kis Károly Emlékfutás is beleszámított.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: