Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vicces párt komoly programmal

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.29.

– Sokan viccpártnak gondolnak minket, de inkább vicces párt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, mert attól, hogy kifigurázzuk a hatalmat és minden gyűlöletre építő pártot, komoly dolgokkal is foglalkozunk. Ami a legjobban megkülönböztet minket más pártoktól az az, hogy az állami támogatást kiosztjuk civil szervezeteknek, társadalmilag fontos projektek megvalósítására. Ezért, akik úgy gondolják, hogy egyik politikai oldalra sem tennék a voksukat jó szívvel, szavazzanak a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra! – mondta a Médiacentrumnak Domján Ákos Donát, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt országgyűlésiképviselő-jelöltje.

Domján Ákos Donát ezt követően ismertette a párt választási programjának főbb elemeit. Ezek közt említette, hogy tiszta közbeszerzési rendszer bevezetését tervezik a korrupció kockázatának csökkentése érdekében. A párt átláthatóságot és felelősséget ígér az állami döntéseknél. A képviselőjelölt úgy fogalmazott, az állami döntéseknél joggal várják el az állampolgárok a valós átláthatóságot és felelősségvállalást a döntéshozóktól. Ezért tizenegy olyan problémát tártak fel a jelenlegi magyar jogszabályi környezetben, amelyek megoldásával a közpénzzel kapcsolatos döntések követhetők lesznek. Emellett, véleményük szerint a jelenlegi képviselők hozzáértése és felelősségvállalása több esetben is megkérdőjelezhető ma Magyarországon, így ezen is változtatni szeretnének.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt fontos elképzelése, hogy újra létrehoznák a Környezetvédelmi Minisztériumot. A környezetvédelem területén fontos célkitűzésük az erdősítés és a nemzeti parkok és erdők védelme. Szintén a céljaik közt szerepel az euró mielőbbi bevezetése. A külszolgálat adómentességének eltörlését azért tartják fontosnak, mert jelenleg több tízezer sofőrt és más munkavállalót érint, hogy adómentes a külszolgálat, és ezzel a külföldön töltött munkanapjaik után nem jár nyugdíj és táppénz.

Kiemelt célkitűzésük, hogy a szerzett jogokat ne lehessen elveszíteni, így a tűzoltók és rendőrök korkedvezményes nyugdíját vissza kívánják adni.

Az oktatás súlyos gondjainak enyhítése érdekében önálló Oktatási Minisztériumot kívánnak felállítani, azonnali, százszázalékos béremelést ígérnek a pedagógusoknak és óvodapedagógusoknak, emellett úgy vélik, hogy minden iskolában szükség lenne pszichológusra, mentálhigiénés szakemberre, mert – ahogy a jelölt fogalmazott – elképesztő méreteket ölt a gyerekek, fiatalok szorongása, valamint az ezzel összefüggésbe hozható öngyilkosságok aránya. Mindezen túl szabad tankönyvválasztást és fenntartótól független finanszírozási egyenlőséget ígérnek az oktatási intézményeknek.

Domján Ákos Donát rámutatott, pártjuk legalizálni szeretné a marihuána orvosi célú felhasználását. – A teljes legalizálás csökkentené a biofű és egyéb szintetikus drogok használatát, de ezt csak feltételekkel tudnám támogatni. Lobbiznék a Btk. módosításáért, hogy az ittas vagy drog hatása alatti, illetve az engedély nélküli vezetés minősüljön gyilkossági kísérletnek. A halálos baleset okozása, nagy mértékű sebességtúllépés, illetve az előbb felsorolt befolyásoltságok miatt pedig minősüljön szándékos emberölésnek. Elfogadhatatlan, hogy pár éves büntetéssel – néha felfüggesztetten – meg lehet úszni ittasan vagy bedrogozva elkövetett gondatlan emberölést – hangsúlyozta a képviselőjelölt, aki arról is szólt, hogy a legtöbb kis és közepes méretű városból a legtöbb fiatal elvándorol nagyobb városokba, ezért fontos számukra, hogy ezt az elvándorlást megakadályozzák. A lakhatási problémák megoldására bérlakásépítési program beindítását tervezik. A sporttámogatásokat a stadionépítések helyett kisebb helyi közösségekhez tervezik átirányítani. Az egészségügy területén az orvosok után a szakdolgozók bérrendezését tartják kiemelt feladatnak, a várólisták csökkentését magánszolgáltatók bevonásával kívánják elérni.

Domján Ákos Donát egy nőket érintő problémára is felhívta a figyelmet. Mint mondta, Magyarországon az iskolás lányok tizede nem engedheti meg magának a menstruációs termékek vásárlását, de becslések szerint akár a teljes női lakosság harmada érintett lehet a menstruációs szegénységben. Ugyanígy sokaknak problémát jelent anyagilag a fogamzásgátlók beszerzése, pedig minden nőnek alapvetően jogában állna szabadon eldönteni, hogy mikor szeretne – ha szeretne – gyermeket vállalni. Éppen ezért lobbizni fog, hogy ezek a termékek, eszközök adómentesek legyenek, ezzel is segítve az elérhetőségüket.

Az MKKP az Isztambuli Egyezmény ratifikálását is tervezi, valamint a másnapi, illetve visszamenőleges jogalkotás megszüntetését is ígérik.

– Persze ez csak egy relatív kis része a megoldandó problémáknak, de ha pártunk bekerül a parlamentbe, azon dolgozunk majd, hogy minden legyen jobb! Örök élet, ingyen sör! – zárta gondolatait Domján Ákos Donát.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: