Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Helyi fejlesztéseket tervez az Egységben Magyarországért

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.29.

A legfontosabb helyi fejlesztési céljait ismertette mai sajtótájékoztatóján Grőber Attila, az Egységben Magyarországért ellenzéki pártszövetség országgyűlésiképviselő-jelöltje.

Elsőként arról szólt, hogy a zsinagóga felújítását kiemelt jelentőségűnek tartja és emlékeztetett arra, hogy 2004 januárjában dr. Kovács Zoltán és dr. Kontrát Károly írásbeli kérdést intéztek az akkori oktatási miniszterhez az épület felújításának tárgyában, az elmúlt 12 évben azonban nem volt egyetlen olyan projekt sem, ami lehetővé tette volna a zsinagóga felújítását. Az épület teljes rekonstrukciója jelenleg közel hatmilliárd forintba kerülne, de ha az ügy sokáig elhúzódik, ez az összeg jelentősen megnő.

Második vállalásukként a Türr István Gimnázium és a Weöres Sándor Általános Iskola épületének felújítását említette a képviselőjelölt. Mint mondta, az iskolafelújítás egy kormányokon átívelő program volt, melynek köszönhetően a pápai iskolák jelentős része már megújult, ez a két intézmény az, amelynek a felújítása még várat magára, bár a Türr esetében már bejelentették a felújítást, de hosszú ideje nem történt előrelépés az ügyben.

Kormányra kerülésük esetén az ellenzék a nagyrészt önkormányzati tulajdonban lévő Pálkövei Ifjúsági Tábor fejlesztését, megújítását is tervezi.

Grőber Attila úgy fogalmazott, a különböző politikai erők közt konszenzus van abban, hogy az Esterházy-kastély felújításának következő ütemeként szükséges az egykori Platán Szálló felújítását elvégezni. Mint mondta, ha ez megvalósulna, akkor az egész épületegyüttes olyan értéket képviselne, ami vonzaná a turistákat Pápára.

A termálfürdő fejlesztése, egy termálhotel építése is szerepel a fejlesztési elképzelések közt. Mint elhangzott, a Magyar Turisztikai Ügynökségnek jelentős forrásai vannak, melyek felhasználhatók erre a célra.

Végül a Győr-Celldömölk vasútvonal modernizálásának kérdése is szóba került. Grőber Attila úgy fogalmazott, felelősen senki nem ígérheti meg, hogy négy év alatt a vasútvonal villamosítása megvalósul, de a terveket el kell készíteni.

A képviselőjelölt végül hangsúlyozta, még jó néhány fejlesztési célt felsorolhatna, de ezek azok, amelyekhez központi kormányzati támogatásra és projektekre lesz szükség.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: