Poéta séta a költészet napján

422
Fotó: Babos Petra

A Jókai Mór Városi Könyvtár több programmal is készül a költészet napjára. Az egyik, hogy Poéta séta elnevezéssel verses sétára hívják az érdeklődőket április 11-én, 15 órától. A résztvevők olyan költők házait és a hozzájuk kötődő épületeket keresik fel, akik Pápán alkottak vagy ide jártak iskolába.

Császár Csilla könyvtáros a Médiacentrumnak elmondta, a költészetnapi sétán nyolc helyszínre látogatnak el az érdeklődőkkel.

– Az egyes állomásokon türrös és refis diákok, valamint a Nyugdíjas Irodalmi Önképző Kör tagjai szavalják el a verseket. Hogy a séta ne legyen unalmas, az egyes helyszínek között az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola lesz a segítségünkre, s egy trombitás játszik majd egy-egy dallamot – tudtuk meg Császár Csillától, aki hozzátette, a körülbelül 30 perces séta a belvárosban lesz. A program nincs regisztrációhoz kötve.

A séta a könyvtártól indul, sok szeretettel várnak mindenkit.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!