Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megoldást kínálnak

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.29.

Dr. Horváth Gyula, a Megoldás Mozgalom országgyűlésiképviselő-jelöltje és dr. Szatmári Péter, a párt programtanácsának elnöke tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt a Fő téren.

Dr. Szatmári Péter elmondta, a Megoldás Mozgalmat az elmúlt év decemberében jegyezték be és elérték azt, ami magyar pártnak még soha nem sikerült, 95 nap alatt országos listát tudtak állítani és 99 egyéni választókerületben van jelöltjük, akik az élet különböző területeiről érkeztek. A programtanács elnöke mérsékelt szabadelvű pártként jelölte meg a MEMO-t, mely úgy gondolja, hogy Magyarországon mindenre van megoldás, melyet helyben, a civilekkel közösen szeretnének megtalálni az egyes problémákra. Csapatukban nincsenek klasszikus politikusok, mindenki eltökélt abban, hogy Magyarországnak egy jobb keretet lehet biztosítani. Fontos területekként az egészségügyet és az oktatást nevezte meg.

Dr. Horváth Gyula magáról szólva elmondta, vállalkozó, közgazdász, igazságügyi adószakértő és teológiát is végzett. Soha nem volt politikus, csak vállalkozó, a MEMO-ba azért jelentkezett, mert ez az a párt, melynek programját sajátjának érzi. A program újat akar, digitalizációt akar és ebben látja a jövőt. A jelölt a Veszprém megyei 4. számú választókerületről szólva úgy fogalmazott, az elmúlt időszakban bejárta a térség településeit, nagyon örül annak, hogy itt lehet, hogy a választópolgárok elfogadják. Pápával kapcsolatban úgy fogalmazott, a város és környéke a rendszerváltás vesztese lett, mivel a nagyobb gyárakat Győrben és Veszprémben telepítették le, ezért a pápaiak jelentős része ingázó. Fontos lenne a kis- és középvállalkozások fejlesztése, mert ebből a szektorból kevesen vannak a környéken, akiknek számottevő az eredménye. Szakemberként fontosnak tartaná a vállalkozások bevonzását, illetve azt, hogy a kezdő vállalkozások öt évig iparűzésiadó- és társaságiadó-mentességet kapjanak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a párt megoldást kíván nyújtani arra, hogy az emberek boldogok legyenek, hogy élhetőbbek legyenek a falvak. Dr. Horváth Gyula elmondta, ő maga járt Pápán olyan lakótelepen, ahol elszégyellte magát, mert véleménye szerint az ott talált életkörülmények méltóságukban meggyalázza az embereket.

A jelölt hangsúlyozta, jó a kapcsolata a református és a katolikus egyházzal is, ez nagyon fontos számára, emellett az ukrán menekültek megsegítésében is részt vállalt.

A sajtótájékoztatón végül elhangzott, a MEMO friss vért hozna a választókerületbe, felpezsdíthetné a települések életét. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: