Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ötvenszázalékos készültségen a 83-as út pápai szakasza

Huszár Hajnal | 2022.03.30.

Ötvenszázalékos készültségen áll a 83-as számú 2 x 2 sávos főútvonal építése Pápa és Tét között – mondta el dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a Pápai Médiacentrumnak a ma délelőtti bejáráson. A Pápa-Tét közötti 18,4 kilométer hosszú szakaszon a szükséges töltésmennyiség csaknem teljesen elkészült, a soványbeton burkolatalap és az első réteg aszfalt próbaépítése megtörtént és a beton útalapból már 4 kilométert megépítettek. Elkészültek a közműkiváltások, épülnek a hidak és tervezik az ideiglenes nyomvonalat, melyre majd átmenetileg terelik a forgalmat a csomópont végleges építése idejére – sorolta a képviselő az aktuális munkákat.

Kiemelte, a beruházás eredményeként 10 perccel rövidül a Pápa Győr közötti elérési idő, az érintett települések a korábban átmenő forgalom alól mentesülnek, a külön szintű csomópontok építésével megszűnnek a keresztező mozgások, ezáltal csökken a baleseti kockázat és szintén a biztonságosabb közlekedést szolgálja, hogy a teljes nyomvonal mentén vadvédőkerítést telepítenek.

Pápa közvetlen határában két objektum épül: a Vaszari úton egy vasúti felüljáró és egy körforgalom reptéri bekötőúttal, valamint egy külön szintű csomópont a város északi végénél a marcaltői leágazásnál.

A 83-as számú főút 2 x 2 két sávosra bővítése Pápa és Győr között óriási változást fog hozni a pápaiak életében és ezt a változást ma még nem is tudjuk kellően felmérni, becsülni – ezt már dr. Áldozó Tamás polgármester mondta a helyszínen.

– A pápaiak számára előnyt jelent majd, hogy sokkal könnyebben és biztonságosabban elérik Győrt és az autópályát, a város számára pedig az lesz az előnye, hogy a győri agglomeráció részévé válik, és ezzel az ország egyik leggyorsabban fejlődő térségének lesz az egyik meghatározó települése – jelentette ki, hozzátéve a város gazdasági fejlődéséhez is jelentősen hozzájárul majd az új 83-as.

(További részletek a Pápa Városi Televízió A város velünk épül című hírmagazinjának ma esti adásában.)  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: