Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Változik a közlekedés rendje az alsóvárosi temetőnél

Huszár Hajnal | 2020.10.29.

Mindenszentek ünnepének idejére megváltozik a közlekedés rendje az alsóvárosi temetőnél – tájékoztatta a Médiacentrumot Szabó Péter rendőr főhadnagy, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója. Eszerint október 30. és november 1. között a temető parkolóját csak a Csóka körforgalom irányába tudják elhagyni a járművek az egykori tsz irodaház előtti kis úton. Ezzel a forgalmi rend változtatással tehermentesítik a Batthyány utcának a temetőhöz vezető rövid szakaszát, mérséklődhet a torlódás és a balesetveszély. A forgalom irányításában a rendőrök mellett polgárőrök és közterület-felügyelők vesznek részt. A nagy mennyiségű jármű fogadásához megnyitják a „libalegelőnek” nevezett területet, mely az ünnep idején parkolóként üzemel.

A temetőlátogatás rendjében is lesz változás: szintén október 30. és november 1. között a mozgáskorlátozott igazolvánnyal  rendelkezők járművei csak 12 óráig hajthatnak be a sírkertbe, hogy a délutáni órákban jelentősen megnövekvő létszámú temetőlátogatót ne veszélyeztessék.

Szabó Péter emlékeztetett, mindenszentek idején rendkívüli gyalogos és kerékpáros forgalom várható a temetők környékén, tőlük a közlekedési és a láthatósági szabályok betartását, a gépjárművezetőktől pedig fokozott óvatosságot és toleranciát kért. Felhívta a figyelmet arra, hogy ilyenkor nagyon sok koccanásos baleset történik a hátramenetre vonatkozó szabályok be nem tartása miatt, ezért nagy körültekintést javasolt a parkolók elhagyásakor.

Az ilyenkor jellemző vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére azt javasolta, csak a legszükségesebb értéktárgyakat vigyék magukkal a temetőlátogatók a sírkertek felkeresésekor. Gépjárműveikben ne hagyjanak értéket, az autó ajtóit és ablakait gondosan zárják be, a bicikliket a kerékpártárolókban helyezzék el és zárják le. Nagyon fontos, hogy elhunyt szeretteik sírjának meglátogatásakor, rendezésekor táskáikat, értéktárgyaikat egyetlen pillanatra se hagyják magukra.

A kiemelt megelőzési főelőadó hangsúlyozta, a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területének minden temetőjénél polgárőrök közreműködésével fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak október 30. és november 4. között. Preventív jellegű járőrszolgálatuk célja a balesetek és a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése, de a temetőbe látogatóknak is nagy felelőssége van abban, hogy az ünnep méltóságát, nyugalmát ne zavarja meg egy kellemetlen káresemény.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: