Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Virradat – Programot ismertetett a Mi Hazánk jelöltje

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.30.

A Mi Hazánk Mozgalom Virradat Programját nem izraeli programírók írták, hanem magyar emberek állították össze magyar emberek ajánlásai alapján, mondta ma esti sajtótájékoztatóján a komplex, 90 oldalas programról Takács Máté, a párt országgyűlésiképviselő-jelöltje.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a program fő gondolata, hogy vissza kell állítani hazánk nemzetgazdaságát, melynek a mezőgazdaság és az újrainduló feldolgozóüzemek jelentenék a legfontosabb pilléreit. Ehhez kezdésnek 1.500 milliárd forintra lenne szükség, ami a GDP közel 6 százaléka, tehát reálisan elérhető lenne, hogy Magyarország újra nemzetgazdaságilag erős ország legyen.

– Arról is fontos beszélni, hogy mi vagyunk az egyetlen párt, ami eltörölné a mentelmi jogot, én magam is lemondtam a mentelmi jogomról – hangsúlyozta a jelölt, aki arról is szólt, hogy korrupcióellenes ügyészség felállítását tervezik, melybe az összes párt ajánlhatna ügyészeket, akik önállóan is indíthatnának eljárást, így demokratikusan lehetne elítélni a politikus bűnözőket.

Takács Máté arról is szólt, hogy sok ország nyitott a bérrabtartásra, így például a minősített emberölést elkövetőket, a társadalomra súlyosan kártékony embereket olyan büntetésvégrehajtási intézetekbe küldenék, ahol nem lehet pert indítani azért, mert túl puha vagy éppen túl kemény volt a matrac a cellában. Mindezek mellett a jelenlegi büntetésvégrehajtási intézetekben kötelezővé tennék a fogvatartottaknak a munkavégzést.

Környezetvédelmi kérdésekkel kapcsolatban elhangzott, szigorítanák a jelenlegi jogszabályokat, megoldást keresnének a folyóinkon külföldről érkező nagy mennyiségű hulladék problémájára és nagy hangsúlyt helyeznének az illegális hulladéklerakás visszaszorítására.

A Mi Hazánk Mozgalom fenntartaná és kibővítené a jelenlegi családtámogatási rendszert, megemelné a családi pótlék összegét és elősegítenék az édesanyák munkavállalását.

Takács Máté a jelen háborús helyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott, elítélendő a háború és nem ez a módja annak, hogy a két ország közti vitát rendezzék. Ugyanakkor Ukrajna nem lett volna partner kétoldalú egyezmények aláírásában, hiszen ahogy a nyelvtörvény esetében nem konzultált Magyarországgal, úgy Oroszországgal sem volt kész tárgyalásokat folytatni.

A Mi Hazánk jelöltje helyi programjának fontos elemeként említette az elhanyagolt épületek – köztük az egykori Platán Szálló – felújítását és közérdekű hasznosítását. Emellett fontosnak tartja bérlakásprogram kidolgozását, minőségi munkahelyek létrehozását, melyek diplomás fiatalok számára is vonzóak lehetnek, ezzel megállítható lenne a fiatalok elvándorlása. Fontos helyi terv még az illegális hulladéklerakás megszüntetése, melyhez szemléletformálásra és a hulladékkezelés rendszerének átalakítására is szükség van. Takács Máté fontos feladatként említette a Gróf Esterházy-kórház felújítását és fejlesztését, modernizálását, illetve a várost elkerülő körgyűrű építésének befejezését, óvodák és bölcsődék felújítását és férőhely-bővítését, valamint a helyi civil szervezetek támogatását.      





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: