Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Grőber Attila nyitott kapukat dönget – Unger Tamás sajtótájékoztatója

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.31.

Grőber Attila, az ellenzéki együttműködés országgyűlésiképviselő-jelöltje keddi sajtótájékoztatóján a pápai fejlesztési terveket vette számba, így az önkormányzat megszólítva érzi magát, hisz ezek olyan fejlesztések, amelyek a várost érintik. Ezért Unger Tamás alpolgármester, a Fidesz helyi alelnöke ma délután sajtótájékoztatón reagált a kedden elhangzottakra.

Az alpolgármester úgy fogalmazott, Grőber Attila részben nyitott kapukat dönget ezekkel a projektötletekkel, részben pedig a saját tájékozatlanságáról is számot ad, mivel ezek a tervek szinte kivétel nélkül szerepelnek a város különféle városfejlesztési és gazdaságfejlesztési dokumentumaiban.

– Úgy gondolom, néha praktikus dolog kérdezni, ha valamit nem tudunk. Praktikus dolog megkérdezni az országgyűlési képviselőt, a polgármestert, az önkormányzati dolgozókat, vagy adott esetben a munkáltatónkat vagy munkahelyi vezetőnket is praktikus lehet megkérdezni azokról a témákról, melyeket az ember érinteni szeretne, de praktikus részt venni a bizottsági munkában és a képviselő-testületi üléseken is,  és akkor talán nem fordul elő, hogy valaki tájékozatlanul áll a sajtó elé vagy olyan projektet ad elő saját ötletként, mely vagy már előkészítés alatt van vagy már zajlik. Egyébként ez utóbbi esetben úgy értelmezzük, hogy Grőber Attila egyetért a város projektmunkájával – mondta Unger Tamás.

Az alpolgármester a Türr-gimnázium épületének felújítása kapcsán rámutatott, április 5-én lezárul a kivitelezői közbeszerzési eljárás, így a kivitelező kiválasztását követően előreláthatóan az előzetes terveknél magasabb kivitelezési költségről dönt a kormányzat. Ezzel kapcsolatban március 25-én hivatalos tájékoztatást kaptak az önkormányzati képviselők. Unger Tamás hangsúlyozta, egy projektben nem csak akkor zajlik munka, amikor gépek és munkások dolgoznak.

A Weöres Sándor Általános Iskolában is sok dolog történt az állami átvétel óta. A korábbi évek mindösszesen bruttó 230 millió forintnyi fejlesztést jelentettek az intézményben, illetve a tervezett további beruházások összege meghaladja a 200 millió forintot, ami összességében több mint 430 millió forintos fejlesztést jelent az iskolában. Ehhez a forrásokat a fenntartó az úgynevezett Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközből és TOP-os programokból biztosítja.

Unger Tamás ezt követően az Esterház-kastély felújításának folytatása kapcsán azt a tájékoztatást adta, hogy az egykori Platán Szálló felújításának projektje már szerepel a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram listáján és kormánydöntésre vár. A tervezett beruházás nemcsak a Platán és az őrházak épületeit érinti, de kiterjed a pincerendszer felújítására is.

A Várkertfürdő fejlesztésével kapcsolatban a sajtótájékoztatón elhangzott, saját forrásból elkészült egy 14 szobás Mini Hotel és január 6-án bemutatták annak a 60 szobás hotelnek a tanulmánytervét, amelyet a fürdő közvetlen közelében terveznek felépíteni. A tervezéshez a Magyar Turisztikai Ügynökség biztosított forrást. Az ütemezés szerint az engedélyes tervek összeállítása április végéig megtörténik,  a kiviteli tervek összeállításának határideje július vége, ezután nyílik lehetőség a kivitelezői közbeszerzés lebonyolítására.

Kedden szóba került a Győr-Celldömölk vasútvonal villamosítása is. Unger Tamás úgy fogalmazott, valóban pontot kell tenni ennek az ügynek a végére. Már csak azért is, mert a kétezres évek közepéig ez a fejlesztés rajta volt azon a listán, melyet a MÁV szándékozott végrehajtani és a Gyurcsány-, Bajnai-kormányok idején került le onnan, és az erre előirányozott pénzek átkerültek a Csorna-Porpác vonalra, ahol meg is valósult a fejlesztés. Korábban választani kellett a 83-as főút vagy a vasútvonal fejlesztése közül, és a pápaiak véleményét is megkérdezve az útfejlesztés mellett tette le mindenki a voksát és elindult egy komoly lobbitevékenység, aminek nyomán megépül a 83-as út új szakasza. Az alpolgármester arról a sajtóértesülésről is szólt, miszerint a következő uniós ciklusban 20 vasúti fejlesztés előkészítése és tervezése valósul meg és ezek közt szerepel a Győr-Pápa-Celldömölk vasútvonal is.

– Ezek után egyetlen kérdést tudok feltenni. Ha Grőber Attila arról a településről, ahol lakik, ilyen hiányos információkkal rendelkezik és ilyen mértékben vesz részt az önkormányzati munkában, ahonnan ilyen hiányos információi vannak, akkor a választókerülete 87 települése mit várhat a képviselőjelölttől? – tette fel a kérdést Unger Tamás.     




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: