Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az utolsó pillanatig kampányolni kell – Mesterházy Attila és Grőber Attila fóruma

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.31.

Mesterházy Attila, a NATO Parlamenti Közgyűlés alelnöke volt ma délután Grőber Attila, az Egységben Magyarországért ellenzéki pártszövetség országgyűlésiképviselő-jelöltje vendége. A két politikus közös fórumán az orosz-ukrán háború volt a központi téma.

Mesterházy Attila a fórumot megelőzően tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kampányt is áthatja az a helyzet, ami a szomszédunkban kialakult, hiszen Oroszország lerohanta Ukrajnát és háború tört ki egy olyan országban, ahol határon túli magyarok is élnek, így ez többszörösen is érint bennünket.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az ellenzék a béke pártján áll, hiszen ki az, aki saját magát vagy gyermekét olyan helyzetbe akarná hozni, hogy részt kelljen vennie egy ilyen háborúban? Az ellenzék nem akar csapatokat küldeni Ukrajnába és a NATO, amely egy védelmi szövetség, szintén nem tervezi csapatok Ukrajnába küldését, továbbra is tartja magát ahhoz az állásponthoz, hogy a NATO területét védi, tehát, ha NATO-tagországot ér fenyegetés, arra a szövetség teljes erővel együttesen fellép, de a mostani háborúba nem kíván bevonódni. Mesterházy Attila arról is szólt, hogy a NATO-tagállamok maguk dönthetnek arról, hogy milyen formában segítik Ukrajnát és Zelenszkij elnököt. Ez azonban egészen biztosan nem közös NATO-fellépést jelent, mert ha a szövetség konfliktusba keveredik az orosz hadsereggel, az a 3. világháború kitörését is jelentheti.

A választási kampánnyal és a helyi jelöltjükkel kapcsolatban Mesterházy Attila úgy fogalmazott, régóta ismeri Grőber Attilát, aki kiváló tanár és helyben nagyon tisztelik. Emellett elkötelezett a helyi ügyek iránt, van benne ambíció, hogy a helyi közösségért tudjon tenni és dolgozni. Az MSZP-s politikus úgy fogalmazott, a fideszes jelölt már hosszú ideje bizalmat kap az itt élőktől és ráférne erre a közösségre, ha egy új ember új lendülettel foghatna hozzá az itteni problémák megoldásához.

A mostani kampányról szólva Mesterházy Attila hangsúlyozta, egy érdekes kampány volt, amikor sok hazugság zúdult az ellenzéki politikusokra. A Fidesz kemény, támadó kampányt vitt és kevés szó esett a programjukról. Az ellenzéknek kisebb eszközrendszer állt a rendelkezésére, ettől függetlenül a felmérések azt mutatják, hogy nagyon szoros eredmény várható, ezért az utolsó pillanatig kampányolni kell.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: