Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Három pont a Perutz célja

Haraszti Gábor | 2022.04.02.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában két nyeretlen mérkőzést követően hazai pályán igyekszik javítani mérlegén a Perutz FC. Weitner Ádám csapata vasárnap 17 órai kezdéssel a Mol Fehérvár II. együttesével találkozik a Perutz-stadionban.

Nagy kérdés volt a Nagykanizsa elleni bajnokit megelőzően, hogy a BVSC ellen kapott pofonból elsősorban nem is játékban, hanem mentálisan hogy tud felállni a Perutz. Ez 70 percig úgy tűnt, sikerül, hiszen a pápaiak 2-0-ra vezettek. Aztán előbb egy átlövésből jött a szépítés, majd öt perccel a lefújás előtt büntetőből az egyenlítés, így Weitner Ádám csapatának meg kellett elégednie az egy ponttal.

A sárga-kékek vasárnapi ellenfele az a Mol Fehérvár II. lesz, mely legutóbb a 90. percben lőtt találattal győzte le a Sopront, ezt megelőzően a székesfehérváriak ugyan a Kelent is két vállra fektették, a Győrtől és a Gyirmóttól viszont hat gólt kaptak, idei mérlegük három győzelem, egy döntetlen, három vereség. Az őszi odavágón 1-0 arányban a hazaiak nyertek úgy, hogy a Perutz több gólszerzési lehetőséget is elpuskázott, a Vidi pedig egy jó helyzetfelismeréssel otthon tartotta a pontokat. Mivel NB I-es alakulat második számú együtteséről van szó, kérdés, hogy az első csapatból kik fognak visszajátszani, a Sopron ellen például Kovács István volt a kezdőcsapat tagja.

– A második csapatok ellen nem lehet nagyon felkészülni, hiszen mindig más kerettel állnak fel, ennélfogva mást is játszanak – mondta a pápai vezetőedző, Weitner Ádám. – Épp ezért nem is az ellenféllel, sokkal inkább saját magunkkal foglalkoztunk a héten, azt tartottuk szem előtt, hogy a fejlődésünk ne törjön meg. Szeretnénk uralni a mérkőzést, próbáljuk az elmúlt két találkozó hibáit kijavítani. Nem szabad elfelejteni, hogy télen alapos változáson esett át a keret, több távozó volt és hat érkező. Új csapatot építünk, az újaknak kell még idő, amíg teljesen beilleszkednek a gépezetbe, de jó úton vagyunk. Bízom benne, hogy ez hétvégén látható lesz a pályán.

A találkozó játékvezetője Juhász Bálint lesz, a belépés ingyenes. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: