Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Teke BL: Német – szlovák döntőt rendeznek

Haraszti Gábor | 2022.04.02.

Ahogy arról már korábban többször hírt adtunk, ezen a hétvégén városunkban, a Makkai Miklós-tekecsarnokban rendezik a teke Bajnokok Ligája Final Fourt. A szombaton rendezett elődöntőkből egy német és egy szlovák csapat kvalifikálta magát a vasárnapi fináléba.

Szombaton és vasárnap a klubcsapatok legrangosabb európai eseményét rendezik Pápán és Győrben, a Pápai Sport Centrumban a férfiak, a Kristyán Zsuzsa Tekecsarnokban a hölgyek mérik össze tudásukat. Magyarország a 2013-as, zalaegerszegi világbajnokságot követően rendezhet ismét rangos nemzetközi kupát, amivel a Magyar Teke Szövetség azt reméli, hogy országunk ismét felkerül a nemzetközi teketérképre.

Az önkormányzat támogatásával megvalósuló esemény ma délelőtt a két, a sorsolás előtt a végső győzelemre is esélyesnek tartott csapat egymás elleni mérkőzésével kezdődött, pályára lépett többek között a világ legjobb tekézőjének tartott Zavarkó Vilmos és a világbajnok Kiss Tamás is. Végül a német Zerbst és az olasz Neumarkt párosítását szoros csatában, mindössze egy ponttal a németek nyerték, a találkozó legjobbja Zavarkó Vilmos lett, aki az olasz együttes színeiben 672 fát ütött.

A nap második találkozóján a több ütött fáért járó két ponttal a szlovák Podbrezova jutott tovább, a mérkőzés legjobbja a győztes csapatból 636 fával Jiri Vesely lett.

A nézők részéről komoly érdeklődés mutatkozott a mérkőzések iránt, a tekecsarnokba pillanatok alatt elfogytak a belépők, de a szervezőknek köszönhetően az előtérben és a Kis Károly-futófolyosón felállított kivetítőkön is élőben lehetett követni a csarnokban történteket.

Eredmények:

SKV Rot-Weis Zerbst 1999 (német) – KK Neumarkt-Imperial Life (olasz) 4,5-3,5 (3711-3635)

SKK Chambtalkegler Raindorf (német) – SK Zeleziarne Podbrezova (szlovák) 3-5 (3600-3634)

Holnap játsszák:

9:00 (bronzmérkőzés): KK Neumarkt-Imperial Life – SKK Chambtalkegler Raindorf

12:30 (döntő): SKV Rot-Weis Zerbst 1999 – SK Zeleziarne Podbrezova


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.03.29.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2009

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: