Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tízezer árvácska színesíti a közterületeket

Huszár Hajnal | 2020.10.30.

Májustól szeptemberig 23 ezer egynyári virág díszítette a város közterületeit, helyükre többségében árvácskákat ültetnek ezekben a hetekben a Városgondnokság munkatársai. A télálló virágokat a frekventált helyekre ültetik, egyes ágyásokba évelőket, talajtakarókat és örökzöldeket telepítenek, néhány helyen pedig a következő tavaszi ültetésre készítik elő az ágyásokat – tudtuk meg Bakó Istvántól, a Városgondnokság vezetőjétől.

– Az idei évben 10 ezer darab árvácskát vásároltunk, ezeket többek között a Fő téren, a Március 15. téren, a Csóka körforgalomban és a sportcsarnok előtti ágyásokba ültettük be, ezeken a helyszíneken már végeztünk a munkával, most a kisebb ágyások következnek – mondta el érdeklődésünkre, hozzátéve, több mint 800 ezer forintot fordítottak az őszi növényvásárlásra.

Ma délelőtt az Országzászló emlékműnél dolgoztak a kertészek, onnan az ejtőernyős emlékműhöz mentek, de ültetnek árvácskát a csatolt településeken is. Az őszi virágültetési munka a végéhez közeledik, az árvácskák kétharmada már végleges helyén pompázik.

A Városgondnokság munkatársai  az idén újonnan kialakított Gróf úti és Veszprémi úti ágyásokat örökzöldekkel, évelőkkel és talajtakarókkal ültetik be a következő hetekben, de jelentős mennyiségű facsemetét is telepítenek a Schwenczel-rétre és az épülő sportcentrumhoz.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: