Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyolc kifogást bírált el a választási bizottság

Huszár Hajnal | 2022.04.03.

19 órakor rendben bezártak a szavazókörök városunkban és az egész választókerületben is. Az országgyűlési választások és az országos népszavazás rendkívüli esemény nélkül zajlott le – tájékoztatta a Pápai Médiacentrumot dr. Nagy Krisztina, az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője. Az urnazárást követően kezdődött meg a szavazatok szétválogatása és számolása.

A választási bizottság nem sokkal ezelőtt fejezte be mai munkáját, a három választott és három delegált tagból álló testület kora délelőtt óta figyelte a szavazást és döntött a beérkezett kifogásokról. Dr. Somogyi Natália, a bizottság elnöke elmondta, nyolc kifogás érkezett a választási bizottsághoz, ezeket írásban terjesztették elő a választópolgárok. A kifogások közül egyet érdemi vizsgálat nélkül utasított el a bizottság, két kifogásnak helyt adott, a többit pedig érdemi vizsgálattal utasította el.

– Jellemzően olyan kifogás érkezett hozzánk, hogy a szavazópolgárokat telefonos megkeresésekkel próbáltak befolyásolni választásukban, de egy plakátrongálásról is érkezett bejelentés – közölte.

A választási bizottság elnöke köszönetet mondott a szavazatszámláló bizottságok tagjainak.

– Nagyon köszönjük a munkájukat, hiszen nélkülük ez a választás nem bonyolódhatott volna le, rájuk most még egy érdemi munka vár, a szavazatok megszámolása.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: