Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Az utolsó gurítás döntött a Bajnokok Ligája győzelemről

Haraszti Gábor | 2022.04.03.

A szlovák Podbrezova csapatának sikerével ért véget a Makkai Miklós-tekecsarnokban megrendezett teke Bajnokok Ligája. A kétnapos Final Four során két pályacsúcs is született, csapatban a Zerbst tagjai 3751 fát gurítottak, míg egyéniben Zavarkó Vilmos 682 fát ütött.

A Pápai Sport Centrumban rendezett helyosztókon elsőként az olasz Neumarkt a német Raindorffal találkozott. A bronzmeccset magabiztosan az olasz együttes nyerte meg, köszönhetően többek között az új pályacsúcsot elérő, a világ legjobb tekésének tartott Zavarkó Vilmos teljesítményének, aki az első sorban 682 fát gurított. A tekés természetesen csalódott volt, hiszen az aranyérem volt a cél.

– Egyik meghatározó játékosunk sajnos betegség miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni, ami kisebb zavart okozott a fejekben. Tudtuk, hogy a Zerbst ellen nagyon nehéz lesz, de nem álltunk messze a sikertől, szoros csatában maradtunk alul. A bronzmeccsen jól játszottunk, motiváltak voltunk, azt szem előtt tartva, hogy először jutottunk négy közé, szép eredménynek gondolom ezt a bronzérmet – nyilatkozta Zavarkó Vilmos.

A döntőben borult a papírforma, elképesztő izgalmak közepette az utolsó gurítás döntött, végül a szlovákok 4,5 – 3,5 arányban legyőzték a német csapat tagjait.

– Nagyon nehéz mérkőzés volt, ennél szorosabbat el sem tudtam volna képzelni, próbáltam csak magamra fókuszálni és koncentrálni – mondta a párosítást követően Bystrik Vadovic, a Podbrezova játékosa, akinek az utolsó gurítás után természetesen a nyakába ugrott a teljes csapat. – Már harminc éve tekézem, a tapasztalat sokat segített, hogy az a bizonyos gurítás jól sikerüljön. Talán a mérkőzés előtt a Zerbst esélyesebbnek számított, de a kiváló csapategységnek köszönhetően meg tudtuk nyerni a BL-t, ami leírhatatlan érzés.

– Hol a helyszínen, hol pedig az élő közvetítést figyelve minden mérkőzést figyelemmel kísértem – mondta városunk polgármestere, dr. Áldozó Tamás, aki amatőr szinten maga is hódol a sportágnak. – Elképesztő volt a döntő, ami izgalom egy ilyen sportágba belefér, az minden megvolt ma. Örülünk, hogy helyet adhattunk ennek a rangos tornának, bárkit, akit érdekel a teke, láthatta, hol tart a nemzetközi színvonal. Bízunk benne, hogy a jövőben további rendezvényeknek lehetünk a helyszíne.

Eredmények:

Bronzmérkőzés: KK Neumarkt-Imperial Life – SKK Chambtalkegler Raindorf 6-2 (3745 – 3650)

Döntő: SKV Rot-Weis Zerbst 1999 – SK Zeleziarne Podbrezova 3,5 – 4,5 (3751-3748)

A hölgyek versenyét Győrben rendezték, a győztesnek járó trófeát a KK Mlaka Rijeka csapata emelhette a magasba.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: