Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

KRESZ-pályát avattak a Fáy óvodában

Babos Petra | 2022.04.04.

KRESZ-pályával bővült a Pápai Városi Óvodák Fáy András lakótelepi Tagóvodája. A kicsik nagy örömmel vették birtokba, s járták végig futóbiciklikkel az új pályát ma délelőtt. Az avatón a szalagot Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője, Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, kiemelt megelőzési főelőadó és Nagy Miklós építési vállalkozó vágták át.

Csákvári Judit elmondta, 2019-ben a Szivárvány óvodában alakítottak ki KRESZ-pályát.

– Nagy öröm számunkra, hogy ma a Fáy óvodában is átadhattuk a pályát, amely meglehetősen valósághű. Bízom abban, hogy a gyerekek ezen megtanulják a helyes közlekedést, s majd a való életben is tudnak szabályosan közlekedni. Az aszfaltozást Pápa Város Önkormányzata finanszírozta. Köszönet a szülőknek, akik társadalmi munka keretében segítettek a pálya kialakításában – tudtuk meg Csákvári Judittól.

Császárné Elek Veronika elmondta, a Pápai Rendőrkapitányság  baleset-megelőzési tevékenysége során igyekszik minél fiatalabb korosztályt megszólítani.

– A Fáy óvoda tagja az Ovizsaru programnak, ezért nagyon örültünk, hogy elkészült a KRESZ-pálya, így a közlekedési foglalkozások során a megtanult szabályokat a gyakorlatban is alkalmazhatják a kicsik. Rendszeresen beszélgetünk a nagycsoportosokkal a kerékpáros, gyalogos közlekedés fő szabályairól, de mostantól élőben is alkalmazhatók a tanultak.

Vargáné Kis Judit tagóvoda-vezetőtől megtudtuk, a KRESZ-pálya tavaly decemberben készült el egy vállalkozó segítségével.

– Balesetveszélyes helyszín volt az udvaron az a rész, amit átalakítottunk. Mindenképpen hasznossá akartuk tenni, így jött a KRESZ-pálya ötlete. A héten az óvodában közlekedési hetet tartunk, ehhez kötődően adtuk át a pályát. A hét további programjait a közlekedés témakörben állították össze az óvónők – tette hozzá a tagóvoda-vezetője.

A pályán körforgalommal és az elsőbbségadás szabályaival ismerkedhetnek meg az ovisok, valamint a megfelelő  iránytartást is elsajátíthatják. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: