Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Néptáncbemutató az Erkelben

Babos Petra | 2022.04.04.

Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ bázisintézménye. A kitüntető címet egy pályázaton nyerte el az iskola. Egy tanévben négy-öt bázisintézményi programot tartanak, amelyekre a megyéből érkezhetnek látogatók, érdeklődők.

A mai délutánon néptáncbemutatót tartottak, amelyen az egyes viseleteket – dunai, tiszai, erdélyi – ismertették a megjelentekkel, majd táncbemutatót is láthattak.

Müller Zoltán néptáncpedagógus elmondta, több mint egy évtizede oktatnak néptáncot az Erkelben.

– Az Erkelben hosszú évek óta hagyomány a néptánc oktatása. Az elmúlt években neves szakemberek tanították a diákokat. Bakó Ildikó nyugdíjba vonulása után pár évvel keresett meg Heizer Zoltánné, hogy folytatnánk-e a néptánc oktatást. Nem könnyű heti egy órában néptáncot tanítani, sem a gyerekeknek, sem nekünk, oktatóknak. Nagy örömünkre, sikerült három önálló estés néptáncgálát színpadra állítanunk – tudtuk meg Müller Zoltántól, aki hozzátette, a diákok a tánctanulás mellett néprajzzal, népzenével, földrajzzal és történelemmel is megismerkednek.

Kindertné Surányi Lívia intézményi koordinátor a Médiacentrum kérdésére elmondta, az alsó és a felső tagozatban is heti egyszer van néptáncoktatás. A diákok nagyon szeretik.

– A járványhelyzet előtt volt már néptáncgálánk a színházban, s most próbáljuk ezt a hagyományt továbbörökíteni. Nagy örömünkre, két év kihagyás után ismét ellátogathattak hozzánk az érdeklődők, s megtekinthették a programunkat. Örömmel tapasztaltam, hogy sokan érdeklődtek is iránta, hiszen eddig online módon tartottuk a kapcsolatot – tudtuk meg az intézményi koordinátortól, aki hozzátette, az iskolájukban nagy hangsúlyt fektetnek a néptáncoktatásra.

A következő bázisintézményi program szerdán lesz, akkor online formában a néprajzi teremben tartanak múzeumpedagógiai foglalkozást.

A bemutatón részt vett Veszeliné Pénzes Ildikó, a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szakmai referense is.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: