Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kis kertészek a Szivárvány óvodában

Pintér-Papp Eszter | 2022.04.04.

Nagy volt a sürgés-forgás ma délután a Pápai Városi Óvodák Szivárvány Tagóvodájának udvarán. Óvó nénik, szülők és gyermekek serénykedtek az udvaron néhány éve kialakított magaságyások körül. Kapáltak, gereblyéztek, utakat mulcsoztak, aztán a szépen előkészített földbe kerültek a vetőmagok, hogy a hamarosan érkező, melengető tavaszi napsugár előcsalogassa a növényeket, melyeket a gyermekek a későbbiekben együtt gondoznak majd.

Kovács Helga tagóvoda-vezető a Médiacentrumnak elmondta, az elmúlt két évben nem volt lehetőségük arra, hogy olyan programokat szervezzenek, melyeken a szülők, a gyermekek és az óvoda dolgozói közösen vehetnek részt. Most azonban úgy látták, hogy ez az időszak már alkalmas arra, hogy a szülőket és a gyermekeket bevonva ültessék be a magaságyásokat.

A hat csoport közös ültetvényébe a szülőktől kapott vetőmagokat ültetnek, olyan növényeket nevelnek majd, amelyeket a gyermekek az óvodában együtt elfogyaszthatnak. Lesz a kiskertekben retek, zöldhagyma, snidling, eper és gyógynövényeket is ültetnek, emellett virágok is helyet kapnak az ágyásokban, melyeket a gyerekek együtt gondoznak a továbbiakban.

A tagóvoda-vezető, aki köszönetet mondott a szülőknek az aktív közreműködésért, arról is szólt, hogy a gyermekek mindenre fogékonyak és nagyon érdeklődők, többeknek otthon is van kertjük. A fenntarthatóság és a környezeti nevelés kiemelt nevelési terület az óvodában és ehhez kiválóan illik a magaságyások gondozása.

A Szivárvány óvodában holnap délután folytatódik a munka, a megmaradt ágyásokat akkor ültetik be a szülők és az ovisok segítségével.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: