Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megérkezett a schwetzingeni adomány Pápára

Huszár Hajnal | 2022.04.05.

Schwetzingeni és leinefeldei barátaink is segítséget nyújtanak városunk kárpátaljai testvértelepülésének – mondta néhány héttel ezelőtt dr. Áldozó Tamás polgármester, miután németországi partnervárosaink értesültek arról, hogy eljutott az első humanitárius segélycsomag Pápáról Viskre. A városvezető akkor arról beszélt, a Németországból érkező adományokat városunkba szállítják és Pápa vállalja azok Viskre történő eljuttatását.

A schwetzingeniek szállítmánya ma reggel futott be Pápára, a Fiumei utcai adománygyűjtő pontra, ahol az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai fogadták Kollányi Gábort, a schwetzingeni testvérvárosi egyesület tiszteletbeli elnökét és kollégáját.

– Mi tudtuk, hogy Pápának van ukrajnai testvérvárosa, a Kárpátalján található Visk, így amikor hallottuk dr. Áldozó Tamástól, hogy tudnak vinni oda adományt, mi is megszerveztünk egy humanitárius szállítmányt – mondta, hozzátéve, Sweztingenben több egyesület is kezdeményezett gyűjtést a háború elől menekülők segítésére, ezeket a lengyel-ukrán határra juttatják el, de a testvérvárosi kapcsolatokért felelős egyesület úgy döntött, hogy konkrétan Pápa kárpátaljai testvértelepülését szeretnék támogatni.

A kisteherautónyi adományt az egyik német üzletlánc ajánlotta fel, de az autót is felajánlásként kapták, hogy elhozhassák a segélyszállítmányt.

– A Mercedestől majdnem ingyen kaptuk az autót, a Rewe élelmiszerlánc pedig megtöltötte a kocsit. Hoztunk nagy mennyiségű készételkonzervet, tésztát, fogkrémet, fogkefét, tusfürdőt, törülközőt, de került az autóra ruhanemű és gyermekjáték is – sorolta Kollányi Gábor.

– Az adomány nem sokáig lesz itt a gyűjtőponton, hiszen mielőbb megpróbáljuk eljuttatni Viskre – ezt már Volstrommer Henriett, az ESZI  Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának szakmai vezetője mondta, aki megköszönte a németországi testvérváros segítségét. Hozzátette, a pápaiak felajánlásait is folyamatosan várják és hálásan köszönik, a Fiumei utcai gyűjtőpont hétfőtől péntekig 8-18 óráig tart nyitva.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: