Forgalomból kivont gépkocsival szabálytalanul várakozott

405
Fotó: illusztráció

A Pápai Rendőrkapitányság gyorsított eljárásban járt el a szabályszegő sofőr ellen.

A járőrök 2022. április 4-én délelőtt Pápán, a Széchenyi utcában igazoltattak egy 53 éves román állampolgárságú Pápa-környéki lakost. A sofőr ugyanis forgalomból kivont autójával részben a járdára felállva, a „Várakozni tilos!” jelzőtábla hatálya alatti útszakaszon a forgalommal szemben parkolt. A járőrök a nőt ezután előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol gyorsított szabálysértési eljárás keretében pénzbírságot szabtak ki vele szemben, és két hónapra eltiltották a járművezetéstől. A külföldi sofőr a meghallgatása során azt állította, hogy rendelkezik ugyan vezetői engedéllyel, de azt bemutatni nem tudta, ezért ellene engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési előkészítő eljárás is indult.

A Pápai Rendőrkapitányság a közlekedésrendészeti ellenőrzései során kiemelt figyelmet fordít a szabálytalanul várakozó gépjárművezetők kiszűrésére, akikkel szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretében pénzbírságot szab ki, illetve indokolt esetben járművezetéstől eltiltás szankciót is alkalmaz.

… hogy mindenki hazaérjen!

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!