Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kalandozások a Bakonyban

Babos Petra | 2022.04.05.

Kiváló és hasznos útitárs lehet egy bakonyi kiránduláson Müller Nándor új kötete, a Barangolások a Bakonyban című túraajánló könyve. A szerző bakancsos túraútvonal gyűjteménye segít abban, hogy merre induljunk a Bakonyban, s kisebb-nagyobb túrára, sétára hívja a természet kedvelőit. Vadregényes tájak, kristálytiszta források, monumentális sziklák és kalandos szurdokok nyomába eredhetünk az ajánlott útvonalakat bejárva. Az élménybeszámolóval egybekötött könyvbemutatónak a Huszár Közösségi Ház adott otthont ma délután.

A Barangolások sorozat bakonyi kötetével egy időben jelent meg a szerző másik könyve, a Négy évszak a Bakonyban című ismeretterjesztő fotóalbum, amely 168 oldalon közel 300 fotóval illusztrálja a tájegységet. Fotókon, képaláírásokon és ismeretterjesztő szövegeken keresztül hozza közelebb az olvasó számára a Bakony természeti értékeit, épített örökségét, növény- és állatvilágát, legszebb tájait.

Két év, 21 alkalom, 97 nap, 13.662 kilométer autózás, 1.000 túrakilométer és 26.000 fotó – számokban így lehetne jellemezni Müller Nándor bakancsos turista, természetfotós bakonyi kalandozásait.

– A természethez és a túrázáshoz való kötődésem egészen kissrác koromig nyúlik vissza. Azóta folyamatosan járom az erdőket. Újságíróként dolgoztam, a lapnál volt egy turisztikai rovatom, ahol az írásaim megjelentek. Ezekből az anyagokból született meg a Barangolások a Mecsekben című könyvem. A digitális technikának köszönhetően a legjobb fotóimból egy album állt össze, a Négy évszak a Mecsekben címmel – tudtuk meg Müller Nándortól, aki elárulta, először a Mecsekbe kalauzolta az olvasókat, majd a Zselicbe, a Pilisbe, a Vértes-Gerecsébe, végül a Bakonyba.

– Körülbelül 14-15 éves lehettem, amikor  Győr, Pannonhalma és a Bakony vidékére kirándultam. A rengeteg emlék az idő homályába veszett, de a cseszneki vár, a Cuha-völgyi kirándulások emlékezetesek maradtak. Majd eltelt néhány évtized, s ismét a Bakony lett a célpontom – mondta Müller Nándor, aki hangsúlyozta, minden tájegységnek vannak olyan részei, amelyeket egyedül nem tudott volna felfedezni, ebben a szakember barátai voltak a segítségére, akik megadták a GPS-koordinátákat, így könnyebben eljutott az adott helyszínre.  A kötetek szerzője hozzátette, több mint ezer kilométert gyalogolt a Keleti, Déli és Északi Bakony ösvényein, kedvenc kelet-bakonyi túraútvonala az Ördög-árok és a Római fürdő.

Müller Nándorra még nagyon sok hazai tájegység vár, a Börzsöny, a Mátra és a Bükk lesznek a soron következő célpontjai.


  • Friss hírünk
    ZENE

    Az első XXI. században született Oscar-díj tulajdonos

    Az extravagáns külsejéről ismert amerikai énekes-dalszerző, Billie...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: