Hipp-hopp, jött Vuk!

398
Fotó: Babos Petra

A győri Vaskakas Bábszínház előadásában egy klasszikus, kedves történet elevenedett meg Vukról a gyermekszínházi bérletsorozat részeként, a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében. A Vaskakas Bábszínház különleges látványvilágú nagyszínpadi előadása Fekete István népszerű regénye alapján született meg Markó Róbert rendezésében, a színpadra állításban Nagy Orsolya dramaturgként működött közre – olvasható a bábszínház honlapján.

A gyerekek által ismert és kedvelt Vuk, a kedves kis róka története generációkon keresztül élt, és a mai napig töretlen népszerűségnek örvend, szinte nincs is olyan magyar ember, aki ne olvasta vagy nézte volna meg filmen.

A Vaskakas Bábszínház darabjában Vuk karakterét Csernák Norbert színész alakítja.

– Édesapám nagy kedvence a Vuk, ezért olvastam el én is gyermekkoromban, és aztán megtetszett –tudtuk meg Csernák Norberttől, aki hozzátette, a szereplők ugyanazok a darabban, mint a könyvben és a filmben.

A színész kiemelte, nagyon szereti Vuk karakterét, amikor kölyök és akkor is, amikor már kamasz. A gyerekek kedvelik az előadást és a kis Vukot is.

Csernák Norbert megtiszteltetésnek vette, hogy Bede-Fazekas Csabával játszhat, akivel minden darab élményt jelent.

– Elmondhatom, hogy Fekete István állatvilágával nőttem fel, szinte majdnem ismertem is az írót. Minden könyvét elolvastam, s annyira tetszettek, hogy egyszer elhatároztuk a testvéreimmel, hogy elmegyünk hozzá, s megköszönjük ezt a sok kedves élményt, amit nyújtott nekünk. Azt nem tudom, hogy a mai gyerekek mennyire ismerik őt, egyáltalán olvasnak-e, így nem tudom, milyen hatással van rájuk a történet. Fekete István gyönyörűen írt az állatvilágról, s számomra érdekes, hogy vadászként hogy tudta ezt összeegyeztetni az állatok iránti rajongásával. Én nem tudnék állatra fegyvert fogni sosem. Nekem a szívemben és a lelkemben van ez a mese – mondta mosolyogva Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas operaénekes, színész, érdemes és kiváló művész, aki hozzátette, neki könnyű volt azonosulnia a karakterével. A színész elárulta, amíg a színháznak szüksége lesz rá, addig dolgozik velük, tervei szerint 90 éves koráig biztosan.

A gyermekszínházi bérlet utolsó előadása a Kincskereső kisködmön lesz.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!