Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Hipp-hopp, jött Vuk!

Babos Petra | 2022.04.06.

A győri Vaskakas Bábszínház előadásában egy klasszikus, kedves történet elevenedett meg Vukról a gyermekszínházi bérletsorozat részeként, a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében. A Vaskakas Bábszínház különleges látványvilágú nagyszínpadi előadása Fekete István népszerű regénye alapján született meg Markó Róbert rendezésében, a színpadra állításban Nagy Orsolya dramaturgként működött közre – olvasható a bábszínház honlapján.

A gyerekek által ismert és kedvelt Vuk, a kedves kis róka története generációkon keresztül élt, és a mai napig töretlen népszerűségnek örvend, szinte nincs is olyan magyar ember, aki ne olvasta vagy nézte volna meg filmen.

A Vaskakas Bábszínház darabjában Vuk karakterét Csernák Norbert színész alakítja.

– Édesapám nagy kedvence a Vuk, ezért olvastam el én is gyermekkoromban, és aztán megtetszett –tudtuk meg Csernák Norberttől, aki hozzátette, a szereplők ugyanazok a darabban, mint a könyvben és a filmben.

A színész kiemelte, nagyon szereti Vuk karakterét, amikor kölyök és akkor is, amikor már kamasz. A gyerekek kedvelik az előadást és a kis Vukot is.

Csernák Norbert megtiszteltetésnek vette, hogy Bede-Fazekas Csabával játszhat, akivel minden darab élményt jelent.

– Elmondhatom, hogy Fekete István állatvilágával nőttem fel, szinte majdnem ismertem is az írót. Minden könyvét elolvastam, s annyira tetszettek, hogy egyszer elhatároztuk a testvéreimmel, hogy elmegyünk hozzá, s megköszönjük ezt a sok kedves élményt, amit nyújtott nekünk. Azt nem tudom, hogy a mai gyerekek mennyire ismerik őt, egyáltalán olvasnak-e, így nem tudom, milyen hatással van rájuk a történet. Fekete István gyönyörűen írt az állatvilágról, s számomra érdekes, hogy vadászként hogy tudta ezt összeegyeztetni az állatok iránti rajongásával. Én nem tudnék állatra fegyvert fogni sosem. Nekem a szívemben és a lelkemben van ez a mese – mondta mosolyogva Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas operaénekes, színész, érdemes és kiváló művész, aki hozzátette, neki könnyű volt azonosulnia a karakterével. A színész elárulta, amíg a színháznak szüksége lesz rá, addig dolgozik velük, tervei szerint 90 éves koráig biztosan.

A gyermekszínházi bérlet utolsó előadása a Kincskereső kisködmön lesz.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: