Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Sikeres néptáncosok

Babos Petra | 2022.04.08.

Nemrégiben két országos hírű néptáncos megmérettetést rendeztek Egerben és Nyíregyházán. A XII. Országos Ifjúsági Szólótáncversenyen Brenner Boglárka kimagasló teljesítményéért „Gyöngygalléros táncos” elismerésben részesült, valamint megkapta a kiemelkedő női előadónak járó különdíjat is. Párja, Tima Mátyás Gyula „Ezüstpitykés táncos” lett. Az Országos Művészeti Tanulmányi Versenyt kétévente rendezik meg. A megmérettetésen a refis tánctagozat is képviseltette magát, But-Pálfi Ágota és Baráth Tamás harmadik helyezést értek el.

Kondics Gergely néptáncpedagógus a Médiacentrumnak elmondta, But-Pálfi Ágota és Baráth Tamás az élmezőnyben végeztek, nagyon büszke rájuk, mindkettőjüknél jól látszik az öt év kitartó munkája.

– A másik páros, Bogi és Matyi is szép eredménnyel térhetett haza. Matyi a kiscsőszi csoportból érkezett hozzánk, hogy Bogival táncoljon. Bogi egy nagyon erőteljes női táncos, így nem könnyű mellé a megfelelő párt megtalálni – emelte ki Kondics Gergely, aki hozzátette, a tanév végén még több vizsga is vár a tánctagozatos diákokra. A 9-12. évfolyamosoknak évzáró színpadi, a 13. évfolyamosoknak pedig képesítő vizsgája lesz május végén, majd egy gyakorlati és egy elméleti vizsga következik, ami után megkapják a táncművész képesítést.

Brenner Boglárka 12. évfolyamos diák elmondta, a versenyen a kötelező tánc a dél-alföldi volt, a szabadon választottnál pedig a mezőkölpényi korcsosra és cigány csárdásra esett a választásuk. A megmérettetésre bárki jelentkezhetett, aki csak szeretett volna.

– Mivel sokan voltunk – összesen húsz pár -, így két csoportban zajlott a verseny. Párommal kicsit későn döntöttük el, hogy indulunk a megmérettetésen, ennek ellenére, minden nap próbáltunk, így jól felkészültünk a versenyre. Eldöntöttük, hogy nem számít milyen eredményt érünk el, a lényeg, hogy részt vettünk és tiszta szívünkből táncoltunk – tudtuk meg Brenner Boglárkától, aki kiemelte, a sikerhez hozzájárult, hogy sok helyen tanulhat néptáncolni, képzésekre jár, valamint a kitartásnak, az akaratnak és a sok segítségnek is köszönhető a most elért szép eredmény.

Tima Mátyás Gyula hozzáfűzte, a verseny minden pillanatát élvezte, szerinte nagyon jól sikerült a szereplésük.

But-Pálfi Ágota kiemelte, a szólótáncversenyt művészeti iskolák között hirdetik meg. Ők párjával, Baráth Tamással a 13. évfolyamosok kategóriájában neveztek, s ott harmadik helyezést értek el.

– Mindketten kihoztunk magunkból mindent, összhangban voltunk egymással, így úgy érzem, hogy jól sikerült a verseny – emelte ki a fiatal lány.

– A kötelező a kalotaszegi, míg a szabadon választott tánc a gömöri volt. Ezek a táncok nagyon különböző stílusúak, ám emellett mindkettővel sokat foglalkoztunk – hangsúlyozta Baráth Tamás.

A fiatalok elmondták, a későbbiekben is szeretnének a tánccal foglalkozni.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: