Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Válaszfalak a felnőtt színházi bérletben

Babos Petra | 2022.04.08.

A Voyta-bérlet soron következő előadását ma este láthatta az érdeklődő közönség. Ezúttal az Orlai Produkciós Iroda műsorában a Válaszfalak című vígjátékot tekinthették meg a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében.  A felhőtlen szórakozásra Hernádi Judit és Kern András fantasztikus párosa volt a garancia.

„Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű? Lehet, hogy ők is ugyanolyanok, mint bárki? Tele beteljesítetlen tervekkel, viszonzatlan érzésekkel, eltitkolt frusztrációkkal? A mama bedobja a bombát. Kezdődhet a romeltakarítás. Bess Wohl Tony-díjra jelölt darabja megértéssel és humorral beszél a szeretet vad, kiszámíthatatlan és sosem múló természetéről” – olvasható a darab ajánlójában, amelyet 2020 januárjában a Broadwayen mutatták be először.

A pápai előadás előtt Hernádi Judit színésznő a Médiacentrumnak elmondta, amikor átadták neki a darab szövegét olvasásra, érdekes színpadi műnek találta, s remélte, hogy egy érdekes előadást lehet majd belőle megvalósítani. Úgy érzi, a darab a mának szól.

Hernádi Judit elmondása szerint teljes mértékig tud azonosulni a karakterével.

– A mű egy olyan problémáról szól, amelyben egy idős házaspár eljut odáig, hogy még szeretnének élni, de szembe kell nézniük azzal, hogy már nem igazán van lehetőségük erre. Próbálják azt a pár alkalmat becsempészni az életükbe és tenni valamit. Ám ez sok vicces helyzet teremt. Szerintem fájdalmas, keserves és nagyon humoros is ez a mű – tette hozzá a művésznő, majd kiemelte, ez az előadás minden korosztálynak szól.

A színésznő elmondta, Kern Andrással nagyon szeret és jól tud játszani. Ismerik egymást és tudják egymásról, ki mire figyel és gondol. Hisznek egymás meglátásaiban.

A Voyta-bérlet  következő előadása május 22-én, vasárnap lesz a Jókai Mór Művelődési Központban.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: