Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ismét egy vígjáték az S. K. Társulattól

Babos Petra | 2022.04.09.

Az S. K. Társulat ma este mutatta be legújabb darabját, Simon Moss: A víg özvegyember című vígjátékát a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében. A pápai amatőr színészgárda egy komédiával nyitott 2012-ben, s azóta is a vígjáték a fő profiljuk, így ismét egy kacagtató darabot állítottak színpadra.

Nagy Imre a Pápa és Vidékének elmondta, a társulat idén ünnepli tízéves jubileumát.

– Amikor a csapatunk úgy határozott, hogy a tízéves jubileumot egy bérletsorozattal ünnepli meg, akkor azt gondoltuk, hogy megpróbáljuk a keresztmetszetét adni mindannak, ami eddig velünk történt. A vígjátékok mellett komoly darabokkal is foglalkozunk. Az Ölelj át! című előadás romantikus vígjáték, mély érzelmeket szólított meg, ez nekünk tetszetős volt, de csak négyen szerepeltünk benne. Az Ítélet egy krimi volt. Mivel a vígjáték a csapat úgymond sajátja, így a sorozatot egy könnyed, kacagtató vígjátékkal fejezzük be – emelte ki Nagy Imre, aki hozzátette, a darab négy hölgy és két férfi szereplésével játszódó előadás.

– A történet Angliában játszódik, ahol egy Londontól messze élő férfi elveszíti a felségét, akit nem szeretett, ám az asszonynak hatalmas vagyona volt. A végrendelet felbontása előtt úgy dönt, hogy meglátogatja a fiát és a menyét, s ott költi el a pénz egy részét, s aztán ott is telepedik le. Érkezése nagy bonyodalmat okoz, nem beszélve arról, hogy szereti úgy elveszíteni a dolgait, hogy azt valaki megtalálja, s az a valaki hölgy legyen, így azzal a nővel a későbbiekben kapcsolatot is kialakít. A menye és fia közötti nézeteltérésekből kacagtató jelentek egész sora alakul ki. Mint minden vígjáték, ez is a félreértésekre és a helyzet- és jellemkomikumokra épült. A végén egy csattanóval zárul, vagyis nem minden úgy alakul, ahogy azt az özvegyember szerette volna – árulta el Nagy Imre, aki azt is hozzátette, a darabban egy új színész is játszik, ő Bolla Kata.

– Az előadásban a nagynéni szerepét Horváth Orsolya játszotta, a csúnya lányt, aki aztán megszépül Szabó Erika, a feleséget Sz. Juhász Klára, a csábító, dögös hölgyet Bolla Kata, az idősödő özvegyembert én, a fiamat pedig Szabó Szilárd alakította – emelte ki a színész, aki hozzátette, a darabot két és fél hónap alatt állították színpadra, a rendező Szabó Szilárd volt.

A társulat a siker után nem pihen, hamarosan egy klasszikus retró kabaréösszeállítást láthat tőlük a közönség. Az S. K. Társulat a költészet napján egy felolvasóestet szervez, április 11-én 19 órától várják a pinceszínházba az érdeklődőket.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: