Bajnok a Pápai Vasas SE!

435
Fotó: Pápai Vasas SE

Hazatérése utáni első évében rögtön bajnoki címet szerzett a Pápai Vasas SE. Tekecsapatunk az NB II-es tekebajnokság utolsó fordulójában Pétfürdőn hódította el a bajnoknak járó serleget.

A forduló előtt a pápaiak 30 ponttal az első, a hazaiak 28 egységgel a második helyen álltak. A vendéglátók az előző körben 6-2-es vereséget szenvedtek a Jobb Dáma SE-től, így a Vasasnak a mérkőzésen egyetlen feladata volt: legalább két csapatpontot szerezni. Ettől függetlenül természetesen Szabados Józsefék szerették volna győzelemmel zárni a szezont. Az első csapatpontra Bódai Ferenc pályára lépéséig várni kellett. A következő pápai pontot Kiss Sándor szerezte, sőt a születésnapját ünneplő Rieger Zsolt teljesítményével már a Vasas vezetett. Az utolsó pároknál Vörös Bence alulmaradt, 3-3 után a több ütött csapatfáért járó két ponttal a hazaiak diadalmaskodtak, de a bajnoki címet így is a pápaiak ünnepelhették.

Péti MTE – Pápai Vasas SE 5-3 (3288-3266)

Szabados József: Tudtuk, hogy vendéglátóink szép eredményeket érnek el hazai pályán, de belekalkuláltuk, hogy előző héten nehéz pályán játszottak és kikaptak. Ráadásul kétszeres teher nyomta a vállunkat, mivel megyei riválisok is vagyunk, ennek ellenére jó a kapcsolat a két csapat között. Valójában nem hajtottunk győzelemre, csupán két csapatpontra, ami a mérkőzés második sorában meg is született. Az utolsó sorban is sikerült egy pontot fognunk, úgy, hogy a végeredmény szoros, huszonkét fás, 5-3-as vereség lett. A csapatból senki sem gondolta volna még az ősszel, hogy mindjárt az első évben bajnokságot nyerünk! Ennyit jelent itthon lenni! És hogy újra van közönségünk, nem is akármilyen.

Pápai eredmények: Szabados József: 562, Bódai Ferenc 585, Magyar Ferenc 553, Kiss Sándor 568, Rieger Zsolt 528, Vörös Bence 470. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!