Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vigyél haza egy verset!

Babos Petra | 2022.04.11.

A Jókai Mór Városi Könyvtár a magyar költészet napján versekkel ajándékozta meg a pápaiakat. A bibliotéka munkatársai dobozokba helyezték el magyar költők verseit, színes szalaggal átkötve azokat. Ezeket a város több pontján, többek között a Yanfeng International Automotive Technology Hungary Kftnél, az Astotec Automotive Hungary Bt-nél, a Haas+Sohn Kftnél, a Pápai Hús Kft-nél, a vasútállomáson, a belvárosi postán, a buszpályaudvaron és a sportcentrumban helyezték el. A Vigyél haza egy verset! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a mai napon minél több ember olvassa a magyar költők verseit.

Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, nagyon örült ennek játékos elképzelésnek.

–  Mindenki tudja, hogy a mai napon József Attila születésnapját ünnepeljük, viszont azt kevesen, hogy József Attilának van a sporttal, a labdarúgással kapcsolatos verse. Sokan hallottak arról, hogy az ókori olimpiák nemcsak a sportról szóltak, hanem a művészet, a költészet is megjelent azokon – emelte ki Tóth Péter, aki hozzátette, szerinte a test-lélek összhangja csak együtt képzelhető el.

Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. vezérigazgatója elmondta, jó ötletnek tartja a költészetnapi verses kezdeményezést.

– Fontos, hogy már fiatalkorukban verseket tanuljanak a gyerekek, s elemezzék is azokat. A vers az érzelmi világunkat elősegíti – hangsúlyozta Szappanos Péter, aki elárulta, neki Petőfi Sándor: Az Alföld című verse a legkedvesebb, mivel ő maga is az Alföldről származik, átérzi a költő által leírtakat.

A költészetinapi verses meglepetés jó fogadtatásra lelt, akik hazavihették a színes szalaggal átkötött papírtekercseken olvasható műveket, néhány percre biztosan elmerültek a versek bűvöletében.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: