Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Együttműködés a kormányhivatal és a vadászkamara között

Huszár Hajnal | 2022.04.13.

Kihelyezett trófeabírálati helyszínekről és napokról kötött együttműködési megállapodást a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Vadászkamara. A dokumentumot Ötvöspusztán, a Somlótája Vadásztársaság vadászházában ma írta alá Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott és Pap Gyula, a megyei vadászkamara elnöke. Mind a kormányhivatal, mind a vadászkamara kiemelt célnak tekinti a megyében élő, rendkívül értékes nagyvadállomány védelmét, szakszerű kezelését, élőhelyével harmonikus kapcsolatban lévő, fenntartható, hosszú távú, minőségi fejlesztését – hangsúlyozták a rendezvényen, melyen több vadásztársasági elnök és a vadászati hatósági munkatárs is részt vett.

– A Veszprém Megyei Kormányhivatal állampolgárbarát ügyintézése és ügyfélközpontúsága nemcsak a kormányablakokban jelenhet meg, hanem a vadgazdálkodáshoz kapcsolódó hatósági tevékenységben is. Ez a most aláírt együttműködési megállapodás értelmében azt jelenti, hogy a vadászatra jogosultaknak nem kell trófeabírálatra Veszprémbe hozni a trófeákat, hanem kihelyezett trófeabírálatokat tartunk, vagyis közel visszük az ügyintézést az ügyfélhez – mondta el kérdésünkre Takács Szabolcs kormánymegbízott.

Ez a megállapodás a bizalomról és a példaértékű együttműködésről tanúskodik – ezt már Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke fogalmazta meg, hozzátéve, régi vágya volt ez a vadásztársaságoknak és a kamarának, a kormányhivatal pedig partner volt a kezdeményezésben.

A megállapodás értelmében a Veszprém megyében működő három tájegységen évente két-két napon, összesen hat alkalommal tartanak kihelyezett trófeabírálatot a vadászati hatóság munkatársai, a tájegységeken működő vadásztársaságoknak így nem kell a megyeszékhelyre utazniuk és hosszasan sorba állniuk a trófeabírálatokért – ismertette az részleteket az elnök.

Mindez szakmai szempontból is előnyt jelent, hiszen a kihelyezett trófeabírálatok lehetőséget adnak az elejtőknek, vadgazdálkodóknak a személyes egyeztetésre akár a hatóság szakembereivel, akár az egyes vadásztársaságok tagjaival, ugyanakkor ezek az alkalmak közösségépítő szerepet is betölthetnek – mondta Pap Gyula.

Az együttműködés már konkrétumokat is tartalmaz, így a trófeabírálati helyszíneket és az időpontok kijelölésének módját is.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: