Húsvétkor is óvja vagyontárgyait!

187
Fotó: illusztráció

A pápai rendőrök a húsvéti ünnepekben is óvatosságra intenek.

 A húsvéti hosszú hétvége alkalmával is szükséges figyelmet fordítanunk az otthonunk védelmére, hiszen a betörők és a besurranó tolvajok ebben az időszakban is megtalálhatják az alkalmat arra, hogy megkárosítsanak bennünket.

Az ünnepek biztonsága érdekében kérjük, fogadják meg a Pápai Rendőrkapitányság prevenciós tanácsait:

  • Az utcafronti kaput és a bejárati ajtót mindig tartsa zárva, még akkor is, ha a lakásban, a kertben vagy az udvaron tartózkodik! Ha elhagyja otthonát, valamennyi nyílászárót zárja be, és tegye ezt meg éjszakára is! A bejárati ajtó kulcsát tartsa magánál! 
  • A melléképületeket is zárja, azok ajtóit lássa el megfelelő zárral vagy betörésbiztos lakattal!  
  • Amennyiben nem tartózkodik otthon, az udvaron ne hagyjon őrizetlenül szerszámokat, műszaki cikkeket! 
  • Ha hosszabb időre utazik el otthonról, kérje meg egy megbízható ismerősét arra, hogy naponta többször felügyelje a lakását, melynek alkalmával rendszeresen mozgassa a sötétítőket és ürítse ki a postaládáját!  
  • Kérjük, tájékoztassa a Pápai Rendőrkapitányságot, ha gyanús személyre vagy gépkocsira figyelt fel a lakókörnyezetében! Próbálja meg személyleírásukat megjegyezni, az általuk használt jármű típusát, rendszámát pedig írja fel! 
  • Amennyiben bűncselekményt követnek el a sérelmére, értesítse a rendőrséget a 107-es vagy 112-es ingyenes segélyhívó számok valamelyikén!

Biztonságos ünnepet kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!