Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megújul a Vásár utcai fasor

Huszár Hajnal | 2022.04.14.

Új fasort telepít a Vásár utcára az önkormányzat. Az elöregedett, beteg fák kivágását tegnap kezdte meg a Városgondnokság a Celli út és a Török Bálint utca közötti szakasz mindkét oldalán. Bakó Istvántól, a Városgondnokság intézményvezetőjétől megtudtuk, ezt a munkát már régóta tervezték, hiszen az öreg fákból már többet korábban ki kellett vágni, így a sor hiányossá vált és a megmaradó fák is betegség nyomait mutatják. A cserét az gyorsította fel, hogy a Yanfeng Kft. idei évre huszonkét fa beszerzésére ajánlott fel forrást az önkormányzatnak, és hogy a tuskófúró gép jövő héten érkezik a városba.

– Most huszonegy fát vágunk ki és összesen harminchét csemetét ültetünk helyettük. Az új fasor egyedei 15 méterre lesznek egymástól, hiszen a kapubejárókat, buszmegállókat figyelembe kellett vennünk a tervezésnél – magyarázta az igazgató, hozzátéve, földlabdás, többször átültetett, előnevelt csemetéket kívánnak telepíteni, fafaj tekintetében pedig a gömbjuharban vagy a díszcseresznyében gondolkodnak.

– Azt tudni kell, hogy mostanra kiürültek a faiskolák az országfásítási program miatt, gömbjuharcsemetét csak nyárra ígérnek a kereskedők, díszcseresznyét azonban már most is tudunk vásárolni. Ez azt jelenti, hogy vagy még áprilisban vagy ősszel telepítjük az új fákat – közölte Bakó István.

A favágással legkésőbb kedden végeznek, ezt követi a jövő héten a tuskók kifúrása és a terep rendezése, amit aztán a csemetetelepítés követ majd.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.19.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: