Vérpezsdítő ritmusok a kastély kapujánál

295
Fotó: Pintér Ádám

A Setup Együttes ütőhangszeres triója adott minikoncertet ma délután az Esterházy-kastély kapujánál a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ koordinálásában megvalósuló TérZene koncertsorozat részeként.

Józsa Bálint, az együttes vezetője a Médiacentrum kérdésére elmondta, a Setup Együttes az idei nyáron alakult és az a céljuk, hogy szerteágazó produkciókat hozzanak létre, akár más művészeti ágakkal, más művészeti együttesekkel együttműködve. Józsa Bálint kiváló lehetőségnek tartja a TérZene programot, ők a mai napon Kőszegen, majd Sárváron adtak minikoncertet, onnan érkeztek Pápára. A zenészek számára nagy fájdalom, hogy a járvány miatt nem állhatnak színpadra, de ezek a szabadtéri alkalmak lehetőséget biztosítanak a közönséggel való találkozásra úgy, hogy közben mindenki tartani tudja a biztonságos távolságot. Emellett a sorozatnak köszönhetően olyan helyekre is eljutnak, ahol talán nem lenne igény egy koncerttermi hangversenyre. A TérZene koncertjei egyébként sokkal közvetlenebb hangulatúak, a közeg egészen más és a műsor is könnyedebb, könnyebben befogadható, hiszen ilyenkor általában olyan emberekkel találkoznak, akik nem feltétlenül a koncert kedvéért vannak jelen, csak éppen a környéken sétálnak, ismerkednek a látnivalókkal és megállnak meghallgatni a zenészeket.

A győri együttes könnyed, népzenei alapokon nyugvó előadásával pillanatok alatt elvarázsolta a Fő tér közönségét. A vérpezsdítő ritmusok sokakat odacsalogattak az Esterházy-kastély kapujához egy-egy zeneszám, vagy akár a teljes minikoncert idejére.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!