Lovassport: Huszonkilenc pápai dobogós helyezés

1042
Fotó: Haraszti Gábor

Szabadidős lovasversenyt rendeztek a Pápai Lovasiskolában, ahol a Pápai Lovas Club indulói tizenkét aranyérmet szereztek.

A Magyar Lovas Szabadidősport Szövetség regionális döntőjén több korcsoportban és kategóriában díjlovagló, díjugrató és ügyességi versenyszámokat rendeztek, melyeken hét egyesület közel ötven lovasa vett részt. A Pápai Lovas Club színeiben nyolcan ültek nyeregbe, akik összesen tizenkét első, tíz második és hét harmadik helyezést értek el.

– A nyugat-dunántúli szabadidős versenysorozat döntőjére sajnos a járvány miatt kevesebb lovas jött el, mint amivel előzetesen kalkuláltunk – tájékoztatott Király Krisztina, a Pápai Lovas Club edzője. – Így is 98 startunk volt a nap folyamán, most volt először példa arra, hogy több pályán párhuzamosan zajlott a verseny. Volt egy ugrópályánk, egy díjlovagló négyszögünk, illetve kialakítottunk egy ügyességi pályát is, ezáltal sokkal gördülékenyebb volt a döntő.

A verseny különlegességét az úgynevezett derby kategória jelentette, melyet a lovasiskola kiváló adottságainak köszönhetően tudtak megrendezni.

– Ez a versenyszám csak Pápán kerül megrendezésre, a lényege az, hogy az ugrópályáról indul a lovas, majd egy kijelölt útvonalon kivágtázik egy kertbe, ahol rönköket ugrik és természetes akadályokat teljesítve tér vissza az ugrópályára.

A pápai indulók felkészítőjétől megtudtuk, tanítványai ötven körüli starttal minden kategóriában elindultak és nagyon szépen szerepeltek, hiszen az eredményhirdetésnél huszonkilenc alkalommal szólították őket a dobogó valamely fokára. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!