Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Szemétszedési akció a Külső-Várkertben

Haraszti Gábor | 2022.04.21.

Összefogtak a tisztább környezetért a pápai és Pápa környéki futók, a Vajda lakótelepen élők és az önkéntesek. A közelgő Föld napja apropóján csütörtök délután huszonegy zsáknyi, illegálisan lerakott hulladékot és szemetet gyűjtöttek össze a Külső-Várkerti Futópályán és környékén.

Az elmúlt időszakban megújult és egyre jobban szépül a Külső-Várkerti Futópálya és környezete. A területen rekortános futókör, pumpapálya, játszótér és tó is található. Györkös Virág szervezésében szemétszedési akcióra várták a Pápa és Pápa környéki futókat, a lakótelepen élőket és mindenkit, akinek szívügye a tiszta, szép természet. A szemeteszsákok és a kesztyűk kiosztását követően a harmincfős csapat megkezdte a nagytakarítást. Az akcióval a szervezők célja, hogy a nemrég elkészült Külső-Várkert új állapotát minél hosszabb ideig meg tudják őrizni.

– A Föld napjához kapcsolódóan szerveztük meg a szemétszedési akciót – mesélte az indulás előtt Györkös Virág, BSI futónagykövet, az esemény ötletgazdája. – Elég sokan használjuk ezt a futópályát, szeretnénk, ha mindenki rendezett körülmények között tudna sportolni. A visszajelzésekből tudjuk, hogy főleg az erdős részeken sok a szemét, ezekre a területekre különös figyelmet fordítunk a mai napon, de a teljes futókört végigjárjuk és az önkéntesek segítségével amennyire csak lehet, megtisztítjuk a területet, remélve azt, hogy ez az állapot minél hosszabb ideig fennmarad.

A lelkes csapat tagja volt Unger Tamás is, aki kisfiával szedte a szemetet. Városunk alpolgármestere igyekezett felhívni a figyelmet a TeSzedd! akcióra is, amit országszerte május 2-8. között rendeznek.

– Ennek a területnek rekreációs és szabadidős feladata van, ezért a legkevésbé várjuk azt, hogy itt a szemét megjelenjen, ennek ellenére sajnos ez megtörténik. Egy kicsivel nagyobb odafigyelés kellene mindenki részéről, a szemeteskukák másfél méteres körzetéből sok hulladékot gyűjtöttünk össze, néhány lépéssel ez megelőzhető lenne. A kialakított járófelületek mellett kisebb mennyiségű szemét volt, de a kollégák találtak porszívót, pulóvert, elrozsdásodott ágymatracrugót, de voltak üres energiaitalos dobozok, csikkek. Az ötlethez és a megvalósításhoz gratulálok a szervezőknek.

A közel másfél órás akció során két köbméternyi szemetet gyűjtöttek a résztvevők. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: