Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Virágültetés a Nátuskerti óvodában

Babos Petra | 2022.04.21.

A Nátuskerti óvodában minden évben megünneplik a Föld napját. E jeles naphoz kötődően idén is virágültetésre invitálták a kicsiket és szüleiket, akik ásókkal, kapákkal, öntözőkannákkal és persze szebbél szebb virágokkal érkeztek az oviba, hogy együtt varázsolják még csinosabbá az óvoda előtti részt és az udvart. 

Geszti Dóra tagóvoda-vezető a Pápa és Vidékének elmondta, óvodájuk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a hagyományos ünnepek mellett a zöld napokat is méltó módon megünnepeljék. 

– Óvodai tevékenységeink a mai nap során a Föld napja jegyében zajlottak. Bagdi Bella és az Oscar-díjas Mindenki című filmben szereplő gyermekkórus csodás dalát, a Gyújts egy gyertyát a Földért! című éneket meghallgattuk, majd a környezettudatos magatartásunk megalapozása céljából a gyerekek életkorához illően a Föld meséje című tanmesén keresztül érdekeltté tettük az ovisokat a Föld megmentésében. Tízórai közben medvehagymás és snidlinges kenyeret kóstolhattak a kicsik, ezzel is elősegítve az egészséges táplálkozást. Délután családi nappal tettük emlékezetessé a mai eseményt. A szülők megtekinthették az ovis néptánccsoport bemutatóját, majd mindenki hozzálátott az ültetéshez. A szülők jóvoltából minden gyermek lelkes természetvédőként virágzó palántákkal érkezett az oviba. Közös célunk, hogy az udvar és az óvoda környékét felvirágoztassuk, miközben a természet szeretetére neveljük a gyerekeket. Felhívtuk a figyelmüket a környezetvédelem fontosságára, a környezetünk szépítésére is. A jó hangulatú délutánon, aki megszomjazott gyógyteát és gyümölcsteát kóstolhatott. A családi délutánt táncház zárta – emelte ki Geszti Dóra.

A szorgos kis kezek és a lelkes szülői, óvónői segítők hamar elültették a színpompás virágokat, megszépítve ezzel az óvoda kis kertjét. A kicsik eközben megtapasztalták a virágültetés csodáját és mostantól folyamatosan nyomon követhetik, hogy a virágpalánták hogyan fejlődnek napról napra, hogyan teszik szebbé a környezetüket. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: