Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Colorum a református újtemplomban

Babos Petra | 2022.04.21.

Zsédenyi Adrienn, Zséda szülővárosában tartotta Colorum című albumának bemutató koncertjét, melynek a református újtemplom adott otthont ma este. A sokszínű Colorum koncert egy teljesen új zenei anyag, klasszikus, barokk és operaáriák csendülnek fel benne, de saját dalaiból is elhozott néhányat. Az est során hallhattuk a hangszerek királynőjét, az orgonát, amelyen Teleki Miklós orgonaművész játszott, valamint  a Talamba ütőegyüttes is kísérte az énekesnőt.

A Pápa Város Díszoklevelével kitüntetett énekesnőt a koncert előtt kérdeztük  új zenei anyaga kapcsán.

Formabontó, hogy a Colorum koncert bemutatója nem a fővárosban lesz, hanem városunkban. Mint mondta, sokan kérdezték már tőle, hogy miért éppen Pápára esett a választása?

– A műsor hangzása igazán egyedi lett. És hogy miért itt? Mert Pápán vannak a gyökereim, itt születtem, itt van a múltam. Mindig jó szívvel emlékszem vissza erre a „talajra”, sok erőt merítek belőle minden alkalommal. Nekem ez egy biztonság. S úgy érzem, ezzel, hogy itt mutatom be először a Colorumot, kicsit adok a városnak, a családomnak, az őseimnek. Ide hazajövök, bármikor, amikor csak érkezem. A nyugalom szigete. Nagyon sok emlékem van erről a kis barokk városról. Nemrégiben, húsvétkor voltunk itthon, s kisfiam is szeret Pápára jönni – mesélte a Pápa és Vidékének Zséda, aki kiemelte Pápával kapcsolatban: valami régi, valami új, valami örök, ez itt minden alkalommal átjárja a szívét.

– A Colorumban a kicsit már megfakult emlékeket színezem újra. A Colorum fantázianév. A Colorum egy kicsit klasszikusabb hangvételű koncert, mint az eddigiek, hiszen olyan színek bújnak elő a hangszerekből és én is a hangomnak olyan színét mutatom be, ami az elmúlt években ismert popdalokból kimaradt. Barokk áriák, jazz, bosszanova és néhány, erre a hangzásvilágra áthangszerelt, saját dal színesíti a palettát, magyar, latin, francia, olasz, és angol nyelven.

– Már régóta szerettem volna koncertezni a református templomban. Úgy gondolom, a hely akusztikája kiváló ehhez a koncerthez. Amikor felmerült, hogy a Talambával együtt dolgozzak, akkor elhatároztam, hogy Pápán mutatom be a lemezt. Ezúton szeretném Márkus Mihálynak és Szakács Gergelynek megköszönni a segítségét, akik tárt karokkal fogadtak minket – mondta az énekesnő, aki a 2022-es tervei kapcsán elárulta, szeretnék a Colorumot lemezre is felvenni, s több koncert is vár rá az idei évben.

–  „Hol elmélyült és áhítatos, hol pezsgő, varázslatos színkavalkád, hol drámai erő!”  Ezt ígérte Zséda unikális előadása ajánlójában, mely merőben eltért a tőle megszokott pop- vagy jazzkoncertektől. És valóban így is volt, hiszen a Talamba fantasztikus hangszereivel, különleges fénytechnikájával és Zséda egyedi hangjával még jobban elmélyülhettek a zenei világban a református templomban jelen lévők.  


  • Friss hírünk
    ZENE

    A Grammy-díjas gospelénekesre emlékezünk…

    Az amerikai gospel előadó és dalszerző, Sandra Crouch (1942-2024) a...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: