Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tűz volt, de mindenki jól van a Vörösmarty úti otthonban

Pintér-Papp Eszter | 2022.04.22.

Ma reggel hét óra körül tűz ütött ki a Vörösmarty úti idősek otthona egyik lakószobájában. A tüzet a televízió meghibásodása okozta. Az otthon dolgozói azonnal megkezdték az épületben élők kimentését. A tűzoltók és a mentőszolgálat munkatársai perceken belül a helyszínre érkeztek, addigra már szinte senki nem tartózkodott az épületben – mondta el a Médiacentrumnak Szalainé Tihanyi Andrea, Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye intézményvezetője.

Mint megtudtuk, a tűzjelző megszólalásakor 13 idős lakó tartózkodott az épületben. A lakók közül egy idős hölgy került kórházba a mentés során szerzett horzsolásos sérülés miatt, illetve az egyik dolgozót enyhe füstmérgezés gyanújával szintén kórházba szállítottak. Időközben mindketten elhagyhatták az egészségügyi intézményt.

– A legfontosabb feladat az emberélet mentése volt. Kollégáim pontosan tudták, hogy mi a teendőjük és habozás nélkül megkezdték a mentést, majd a vezető ápoló és a részlegvezető az összes hozzátartozót felhívta és tájékoztatta a történtekről. A tűz a szobából nem terjedt tovább, inkább a hatalmas füst okozott nagy riadalmat, az érintett lakószoba azonban használhatatlanná vált – mondta az intézményvezető, aki miután értesült az esetről, azonnal a helyszínre sietett.  

A tűz által érintett szobában élő Varga Gyula bácsi elmondta, reggel észrevette, hogy a televíziókészüléke meghibásodott, pár perc múlva érzékelte a füstöt, jelezte az intézmény dolgozóinak, majd áramtalanították a készüléket és kijöttek a szobából. A televízió ezt követően gyulladt ki. Gyula bácsitól azt is megtudtuk, még nem látta azóta a szobáját, biztos abban, hogy nagyon rossz állapotban van, de a legfontosabb számára az, hogy lakótársai és az otthon dolgozói közül senkinek nem esett baja.

Dr. Áldozó Tamás polgármester is ellátogatott a Vörösmarty úti otthonba, hogy a helyszínen tájékozódjon a történtekről, majd a lakókkal is találkozott. A városvezető a Médiacentrumnak elmondta, reggel az intézményvezetőtől értesült a tűzesetről. Addigra a legnagyobb bajt már elhárították. – Úgy látom, hogy a kollégáink nagy hozzáértéssel, nyugodtan, a pánikot kerülve kezelték a helyzetet, így emberélet nem forgott veszélyben. Úgy érzem, hogy a legfontosabb, hogy mindenki biztonságban érezheti a hozzátartozóját – mondta dr. Áldozó Tamás. 

Az épületben az elektromos hálózat és a tűzjelző készülék felülvizsgálata megtörtént, a fűtés órákon belül elindul, átszellőztetik és kitakarítják az épületet, ahová a délután folyamán visszaköltözhetnek az ideiglenesen másik épületben elhelyezett lakók. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: