Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Új pályacsúcs született a pápai kalapácsvető-versenyen

Haraszti Gábor | 2022.04.23.

Harminc induló részvételével a Pápai Sport Centrumban rendezték meg a Pápai Atlétikai Club Tavaszi Kalapácsvető-versenyét, melyen hazai színekben heten indultak. A pápai atléták közül ketten egyéni csúcsot dobtak, a nap végére pedig megdőlt az abszolút pályacsúcs.

Az országos bajnokságon serdülő (U16), ifjúsági (U18), junior (U20) és felnőtt kategóriában hirdettek győzteseket. A házigazdák mellett érkeztek versenyzők Szombathelyről, Balassagyarmatról és Tamásiból is. Kiválóan előkészített pályán zajlott a viadal, érdekesség, hogy szólítóként városunk polgármestere, dr. Áldozó Tamás is közreműködött a zökkenőmentes lebonyolításban. Varga Patrik, a Pápai Atlétikai Club (PAC) edzője érdeklődésünkre elmondta, a verseny jól illeszkedett a felkészülésükbe, tanítványai szereplését pedig jónak értékelte.

– A verseny célja a PAC dobóatlétáinak felmérése, a versenyzési lehetőség biztosítása a kalapácsvető atléták részére, valamint az atlétikai sportág népszerűsítése volt – tájékoztatott Varga Patrik. – A nap a hölgyek kategóriájával kezdődött, majd a férfiak küzdelmeivel zárult, a bajnokság során harmincan léptek dobókörbe. A verseny jól sikerült, az időjárás is kegyeibe fogadott minket és a tavalyi évhez képest a pálya és a dobókör állapota is sokat javult. Ami a mi eredményeinket illeti, vegyes a kép, nem vagyok csalódott, hiszen mindennek megvan a miértje. Horváth Illés Vencel élete második bajnokságán hatalmas egyéni csúcsot dobott, Major Mirtill Anna 49 méteres eredménye is eddigi legjobb teljesítménye. A felnőtteknél különböző okok miatt mindenkinek volt egy kis kihagyása, de biztos vagyok benne, hogy a májusi 7-ei évadnyitón már mindenki jobban fog teljesíteni.

Az U18-asok mezőnyében a Vitalitás SE kalapácsvetője, Imre Roland győzött, a 16 éves fiatalember 75.95 méteres eredménye új pályacsúcs.

– Másodszor versenyeztem Pápán, elégedett vagyok a mai eredményemmel, hiszen sikerült új egyéni csúcsot elérnem – mesélte a balassagyarmati atléta. – Jó formában érkeztem, a dobókör is jól tapadt, szóval nincs okom panaszra. Korábban a téli országos bajnokságot is sikerült megnyernem, bizakodó vagyok az előttem álló feladatokat illetően.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: