Kész közeli állapotban a város új szabadidőparkja

400

Bár a hivatalos átadóünnepségre még kicsit várni kell, már most érdemes látogatást tenni a Vajda Péter lakótelep mögött készülő szabadidőparkban. Az egykori mező a város legújabb rekreációs létesítményévé vált az elmúlt hónapokban, mely biztosan a helyiek kedvencévé válik.

A Zöld város II. projekt keretében játszótér és motorikus park épült, megtöltötték vízzel az évekkel ezelőtt kialakított tómedret, sétányok szelik át a területet és a gyepes felület helyén növényekkel teleültetett ágyások vonzzák a tekintetet. A parképítők több mint száz facsemetét telepítettek, kétezerötszáz cserjét és ezernél is több évelő növényt ültettek el.

Videó: Gulyás Attila

A beruházás része volt egy közösségi épület építése is, ez vendéglátó egységként és közösségi térként is funkcionál majd, vizesblokkja pedig a látogatók komfortérzetét növeli.

A parkban 1200 méter hosszan építettek vízáteresztő burkolatú sétányokat, padokat, nyugágyakat, piknikasztalokat helyeztek el, a tisztaság megőrzését hulladékgyűjtők segítik. A 14 köbméter vízzel telt tó partján 200 négyzetméteres stég épült, a park esti használatát 108 közvilágítási lámpa segíti, a biztonságról kamerarendszer gondoskodik.   

A város legújabb szabadidőparkja nappal mutat vonzó látványt, esti sötétben egészen varázslatos hellyé válik.  Érdemes megnézni!

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!