Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Flashmobbal emlékeztek Petőfi Sándorra

Babos Petra | 2022.04.27.

Több száz résztvevő szavalta együtt ma délelőtt az Esterházy-kastély előtti Petőfi-szobornál Petőfi Sándor: Két vándor című versét. A flashmobot Lampért Gábor lokálpatrióta szervezte. A közös versmondást Schrei Balázs, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola magyartanára vezényelte le.

Lampért Gábor főszervező elmondta, úgy gondolja, jó alkalom a kor mai eszközével, egy közös flashmobbal emlékezni az egykori pápai diákra. Petőfi 180 éve Pápán írta az első nyomtatásban megjelent versét, a Borozót, amely költővé avatta. Emellett 180 éve, 1842 áprilisában első versei között Pápán írta a Két vándor című költeményét, amelyet még Petrovics Sándorként írt alá – hangsúlyozta a főszervező, aki kiemelte, a 2022/2023-as évet Petőfi-emlékévvé nyilvánította az Országgyűlés Petőfi születésének bicentenáriuma alkalmából, így ez is adta az egyik apropóját a mai színes programnak.

A flashmobon a város szinte összes iskolája képviseltette magát, valamint dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Kerecsényi Zoltán, a Petőfi Városbarát Egylet ügyvivője is részt vett.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: