Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Máltára utazik a Balla DSE atlétája

Haraszti Gábor | 2022.04.27.

Atlétikában, labdarúgásban és floorballban egyaránt kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt hetekben a Balla Diáksport Egyesület versenyzői. A sportolók közül kiemelkedik Czinkán Olivér, aki a Magyar Speciális Olimpiai Szövetségtől meghívást kapott a Máltai Játékokra.

A Kapkodd a lábad! elnevezésű, játékos sorversenyt követően az iskola labdarúgó-csapata továbbjutott a Budapesten rendezendő országos bajnokságra. A torna gólkirálya az intézmény 9. E osztályos tanulója, Pente Kevin lett.

Ezt követően Győrben atlétika-bajnokságot rendeztek, ahol nem kevesebb, mint tizenöt pápai érem született. A Czinkán Olivér, Balazatics Szófia, Kerpics Melánia, Csikó Richárd, Pente Anita, Vörös Krisztián alkotta csapat síkfutásban, súlylökésben, távolugrásban és váltófutásban összesen kilenc arany-, öt ezüst- és egy bronzérmet szerzett. Április közepén az egyesület partnerjátékosokkal kiegészült floorballcsapatának három év után sikerült felállnia a dobogó legfelső fokára. Ezzel azonban még nem volt vége a sikereknek, hiszen következett a tapolcai regionális mezei futóverseny. A felmenő rendszerű bajnokságról az országos versenyre Pente Kevin, Gróf Roland, Orsó Viktor, valamint Vörös Krisztián jutott tovább.

Május 13. és 18. között hat sportágban, asztaliteniszben, atlétikában, bocsában, bowlingban, labdarúgásban és úszásban versenyezhetnek a magyar speciális olimpikonok Vallettában. A Máltai Játékokra a Magyar Speciális Olimpia Szövetségtől Czinkán Olivér atléta is meghívást kapott. A megmérettetésen a speciális olimpikonokat a Balla DSE edzője, Szautner Mihály szakágvezető irányítja majd.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: