Tűzoltásban segített a pápai katona

1022
Fotó: Honvédelem.hu

Ahogy arról hírportálunkon is beszámoltunk, az elmúlt héten tűz volt a Vörösmarty úti idősek otthonában. A Honvédelem.hu információi szerint az elhárításban az intézmény dolgozóinak és a város tűzoltóinak segítségére volt az MH Pápa Bázisrepülőtér egy katonája is.

Varjas Péter őrvezető, az MH Pápa Bázisrepülőtér Tűzoltó és ABV Szakasz repülőtéri tűzoltója április 22-én reggel, pihenőidejében egy barátjának segített az idősotthon közelében, amikor megszólalt a szomszédos épületben a tűzjelző. Ekkor vette észre, hogy az egyik szobából az ablakon keresztül dől ki a füst.

A közlemény szerint az őrvezető áramtalanította az épületet, majd elkérte a gondnoktól a porral oltó készüléket. A szobába lépve látta, hogy ég a televízió. A kézi tűzoltó készülék tartalmát a tűzre fújta, megakadályozva annak továbbterjedését. Ezt követően segített az intézmény dolgozóinak kimenekíteni a lakókat, és ellenőrizte, hogy nem maradt-e valaki a füsttel borított épületben. Végül segített a kiérkező tűzoltó egységnek az oltási munka előkészítésében.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!