Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tűzoltásban segített a pápai katona

Pintér-Papp Eszter | 2022.04.27.

Ahogy arról hírportálunkon is beszámoltunk, az elmúlt héten tűz volt a Vörösmarty úti idősek otthonában. A Honvédelem.hu információi szerint az elhárításban az intézmény dolgozóinak és a város tűzoltóinak segítségére volt az MH Pápa Bázisrepülőtér egy katonája is.

Varjas Péter őrvezető, az MH Pápa Bázisrepülőtér Tűzoltó és ABV Szakasz repülőtéri tűzoltója április 22-én reggel, pihenőidejében egy barátjának segített az idősotthon közelében, amikor megszólalt a szomszédos épületben a tűzjelző. Ekkor vette észre, hogy az egyik szobából az ablakon keresztül dől ki a füst.

A közlemény szerint az őrvezető áramtalanította az épületet, majd elkérte a gondnoktól a porral oltó készüléket. A szobába lépve látta, hogy ég a televízió. A kézi tűzoltó készülék tartalmát a tűzre fújta, megakadályozva annak továbbterjedését. Ezt követően segített az intézmény dolgozóinak kimenekíteni a lakókat, és ellenőrizte, hogy nem maradt-e valaki a füsttel borított épületben. Végül segített a kiérkező tűzoltó egységnek az oltási munka előkészítésében.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: