Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Taggyűlés és előadás a Honvéd Bajtársi Klubban

Babos Petra | 2022.04.28.

A Honvéd Bajtársi Klub minden hónapban tart taggyűlést. Az alkalmon megbeszélik az egyesület aktuális ügyeit és meghallgatnak egy-egy ismeretterjesztő előadást szakemberektől. Ezúttal Sárvári Erzsébet, a Parkinson Betegek Egyesülete elnöke beszélt a Parkinson-kórról.

Farkasi Lajos, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke elmondta, fontosnak tartja az egyesület vezetősége, hogy egészségmegőrző előadásokat is szervezzenek a klub tagságának.

– Korábban dr. Bagoly Katalin onkológus  már beszélt nekünk a daganatos betegségekről, s most a Parkinson-kórról hallgattuk meg Sárvári Erzsébetet, hiszen évről évre egyre több embernél diagnosztizálják ezt a súlyos kórt. Az előadótól hasznos tanácsokat is kaptunk, hogyan kell és lehet együtt élni a betegséggel– emelte ki az elnök.

Sárvári Erzsébet elmondta, a Parkinson-kór korai stádiumára nagyon sok olyan tünet jellemző, amelyek általánosnak mondhatók, mégis fontos, hogy a betegséget időben felismerjük. Ha a mozgás megváltozik, lelassul vagy egyoldali végtagmerevség, szaglásvesztés lép fel, akkor orvoshoz kell fordulni, hiszen a korai stádiumban felismert betegség esetén nagyon jól lehet kezelni a kórt. Gyógyítani ugyan nem lehet jelenleg, de sok esetben jó ideig szinte tünetmentesen lehet a betegséggel együtt élni – hívta fel a figyelmet Sárvári Erzsébet, aki hozzátette, Magyarországon 20-30.000 embert érint ez a betegség.

Az előadás után a megjelentek megtárgyalták a május 19-i honvédelmi nappal kapcsolatos feladatokat, melynek kapcsán Farkasdi Lajos kiemelte, a program az ejtőernyős emlékműnél kezdődik, majd a Huszár Közösségi Házba ünnepi műsorra invitálják az érdeklődőket.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: