Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Dr. Kovács Zoltán a Pápai Polgári Körben

Babos Petra | 2022.04.28.

A Pápai Polgári Kör áprilisi összejövetelének vendége dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő volt. Az Ipartestület székházában tartott rendezvény elején dr. Dancs Ferenc elnök köszöntötte a megjelenteket, majd gratulált dr. Kovács Zoltánnak, s elmondta, április 3-a után ez az egyik legörömtelibb rendezvénye a Pápai Polgári Körnek.

A programon egybegyűltek egyperces néma felállással emlékeztek a március végén elhunyt Szabó Tiborra, az Ipartestület korábbi elnökére.

Ezt követően a régi-új országgyűlési képviselő értékelte a választást.

Dr. Kovács Zoltán először köszönetét fejezte ki a Pápai Polgári Körnek a hosszú évek alatt nyújtott támogatásért, amelyet a kampányok során tanúsított.

– Pörgős, hosszan tartó választási küzdelem volt a mostani, ezt megelőzte négy esztendő, amit szintén végigdolgoztam. Az intenzív rész az utolsó 50 nap volt. Úgy értékelem, hogy amióta a 4. számú körzet létezik, most értem el a legjobb eredményt százalékosan és darabszámra is. Ez egy nagy siker. Pápán az ellenfelemet jelentős mértékben sikerült megelőznöm. Ha összeadnánk az összes ellenzéki jelöltet, aki indult, akkor is sikerről számolhatnék be. Köszönöm a támogatóknak a bizalmat, amit igyekszem megszolgálni – emelte ki az országgyűlési képviselő.

– Vannak infrastrukturális kérdések, amelyek meghatározzák az életünket, ilyen a 83-as út befejezése a következő évben. Zircen a 82-es út elkerülője, ami előkészítés alatt áll. A 8. számú főút fejlesztésének is nekivágtunk, folyik a tervezés.  A Türr István Gimnázium felújítása is előttünk áll, ott épül egy új tornaterem, s megújul az épület. A falvaknál nagy előrelépést jelentett a Magyar Falu Program, ami óriási segítség volt. Temetők, parókiák is megújultak, s ezt szeretnénk folytatni a jövőben is. A családtámogatási rendszer nagyszerű volt, a fiatalok számára is nyújtottunk újabb kiváló lehetőségeket – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

– A Kormány lehetőségeihez mérten segíti az önkormányzatokat, a vidéket a jövőben is. Nyilvánvalóan nemcsak a háború játszik közre, hanem komoly energiaválság látható és hatalmas infláció is jelen van. Nálunk vannak olyan kormányzati intézkedések, amelyek az úgynevezett ársapkát ráhúzzák a rendszerre és ez 4-5 százalékpontnyi infláció-visszaszorítást jelent, de ez sem mehet a végtelenségig. Szerintem az egyik legnehezebb ciklus előtt állunk – zárta gondolatait dr. Kovács Zoltán.

A rendezvény második részében a kör jövőjét érintő kérdésekről beszéltek a jelenlevők.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: