Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Atlétika többpróba diákolimpia

Haraszti Gábor | 2022.04.29.

A III. és IV. korcsoportosok többpróbaversenyével folytatódott a körzeti diákolimpia versenysorozata, a Pápai Sport Centrumban rendezett bajnokságon a két korosztály legjobbjai a megyei fináléba jutottak.

Hétfőn 12 iskola több mint háromszáz tanulója vett részt a kiírás első fordulójában, ahol egyéni és csapatküzdelmeket is rendeztek, előbbiben kategóriánként, nemenként és korcsoportonként az első két helyezett, utóbbiban a győztes, hatfős csapat jutott a veszprémi folytatásra. Minden benevezett iskola szerzett legalább egy továbbjutó helyet, a legtöbbel – kilenccel – a Weöres Sándor Általános Iskola büszkélkedhetett. A csütörtöki viadalon a III-IV. korcsoportosok sorakoztak fel a rajtvonal mögé, a futás mellett súlylökés, távolugrás, kislabdadobás szerepelt a versenyprogramban. A csapatverseny első helyezettjei illetve az egyéni legjobbak jutottak a jövő heti megyei döntőre. A IV. korcsoportos fiúk vetélkedését a Munkácsy (2720 pont) és a Weöres előtt (3013) az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola nyerte (3021). Felkészítőjük, Horváth Imre nemcsak a fiúkkal, hanem a második helyen végző lánycsapattal is nagyon elégedett volt.

– Amit testnevelésórán tudunk gyakorolni, azt tudtuk idehozni, a srácok odatették magukat, maximálisan elégedett vagyok a hozzáállással és a fegyelemmel, de lányokkal is, akik Németh Bíborka vezetésével másodikak lettek, előttük is le a kalappal. A futás mellett a kislabda-hajításban és a távolugrásban is jól teljesítettünk, minden olyan számban, ahol fürgeségre, ruganyosságra volt szükség, hiszen a csapat felét labdarúgók alkották – mesélte az iskola testnevelője.

Négy lánycsapat mérte össze ügyességét és gyorsaságát a nap során, a Tarczy Lajos Általános Iskola (1986 pont) magabiztosan előzte meg az Erkel (1745) és a Munkácsy (1632) hatosát.

 – A hétfőn rendezett versenyen a 4×100-as lányváltó illetve Orgona Rebeka magasugró jutott tovább a megyeire, ma pedig sikerült megnyerni a csapatversenyt – mesélte Saár Györgyi, a Tarczy-iskola testnevelője. – Biztos voltam benne, hogy a diákok mindent meg fognak tenni a jó szereplés érdekében, de azt nem gondoltam volna, hogy elsők leszünk. A 100 méteres futás és a távolugrás nagyon jól ment a gyerekeknek, igyekszünk a megyein is becsülettel helytállni.

A III. korcsoportosoknál hat fiú és hat lánycsapat indult, a végső győztes a lányoknál a Munkácsy, a fiúknál az Erkel lett.

Eredmények:





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: