Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ökoovi a Weöres-iskolában

Pintér-Papp Eszter | 2022.04.29.

A Weöres Sándor Általános Iskola korábban elnyerte az Örökös Ökoiskola címet. Ennek szellemében rendszeresen szerveznek programokat diákjaik számára, de a közeli óvodákba járó gyermekeket is vendégül látják néha. A pandémia miatt az elmúlt években nem volt lehetőség arra, hogy rendezvényeket tartsanak az iskolában, ma azonban újra ovisok látogattak az intézménybe, hogy részt vegyenek az ökoóvodai foglalkozásokon.  

Szabó Katalin, az iskola természettudományos munkaközösségének vezetője, a mai program főszervezője a Médiacentrumnak elmondta, már hagyomány, hogy a Szivárvány óvoda és az Édenkert Református Óvoda iskolába készülő gyermekei számára ökofoglalkozásokat szerveznek. A mai napon közel 80 ovist láttak vendégül a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódóan megrendezett programon.

A Weöres-iskola pedagógusai négy foglalkozást készítettek elő a kis vendégeknek. Volt drámafoglalkozás, ahol három próbát kellett kiállniuk a gyermekeknek, akik így elnyerték a Tiszteletbeli természetvédő címet. Egy másik teremben digitális foglalkozáson vehettek részt, ahol megismerhették, hogy egy kisgyermek mit tehet annak érdekében, hogy a Föld boldog maradjon. Mindezek mellett a leendő elsős tanító nénik tartottak foglalkozást a kicsiknek kézműveskedéssel, játékos matematikai feladatokkal.

Az ovisok érdeklődve, lelkesen vettek részt a programokon és délben élményekkel telve indultak vissza az óvodába.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: