Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tánccal ünnepelték a tánc világnapját

Babos Petra | 2022.04.29.

A tánc világnapja alkalmából a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület és a Pápai Református Kollégium „Tánc-Lánc” Alapfokú Művészeti Iskolája növendékeinek bemutatóit láthatják az érdeklődők a Fő téren ma estig, hiszen mivel is ünnepelhetnének mással a táncosok, mint azzal, hogy táncra perdülnek.

Müller Anita, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület elnöke a Médiacentrumnak elmondta, az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. Időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára tették. A tánc világnapjának céljai közé tartozik a tánc népszerűsítése az általános felfogásban, és hogy arra ösztönözzék a kormányokat, hogy minél nagyobb teret szenteljenek a táncnak az oktatási rendszerben az alapfokú oktatástól egészen az egyetemig.

– Vendégcsalogatót terveztünk a Fő térre a tánc világnapjára. Lassan kezdődnek az évzáró vizsgák a táncosoknál, s nem akartunk próbát beáldozni úgy, hogy ne a tanagyaggal foglalkozzunk. Ezért jött az ötlet, hogy a próbát hozzuk ki a közönségnek a város főterére, így a járókelők megismerkedhetnek a mi munkákkal, megtekinthetik a bemutatóinkat – tudtuk meg Müller Anitától, aki hozzátette, a tánc világnapján a Búzavirág, a Margaréta, a Pipitér és a Nefelejcs tánccsoport próbarészleteit láthatták a megjelentek, majd az estét a Vadvirág Néptáncegyüttes táncbemutatója zárja.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: