Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Köszönet az osztályfőnököknek

Huszár Hajnal | 2022.04.29.

Különleges hagyományai vannak városunkban a végzős középiskolások búcsúztatásának, nemcsak a városi ballagás megható ünnepsége, hanem az is, hogy az önkormányzat külön is köszönti a végzősök osztályfőnökeit. Erre az ünnepségre várta ma a hat középiskola igazgatóit és ballagtató osztályfőnökeit a Városházán dr. Áldozó Tamás. Az ünnepségen a polgármester emlékeztetett, az elmúlt két évben ez az alkalom is elmaradt a koronavírus-járvány miatt, de örömére szolgál köszönetet mondani a pedagógusoknak. Úgy fogalmazott, számára a legnagyobb állami ünnepünk március 15-e, a legnagyobb városi ünnep pedig a városi ballagás.

– Ennek az ünnepnek a középpontjában a fiatalok állnak és ez így van jól. Ugyanakkor abból az örömből, elégedettségből, az útra bocsátás izgalmából kell, hogy jusson azoknak, akik elkísérték őket az elmúlt években az úton, és kell, hogy róluk is szóljon az ünnep egy része. Ezért gondoltuk, hogy a ballagó osztályokat vezető osztályfőnököket szeretnénk minden évben köszönteni és külön megköszönni nekik azt a munkát, amit a következő nemzedékek útra bocsátásának előkészítése során elvégeztek. Köszönjük szépen! – mondta beszédében a városvezető.

A szép szavak mellett rövid verses-dalos műsor is köszöntötte a pedagógusokat és intézményvezetőket, majd a pezsgős koccintást kötetlen beszélgetés követte.

Tóthné Sperai Renáta, a Petőfi Sándor Gimnázium 12.C osztályának osztályfőnöke 24 diákjától köszön el holnap a ballagáson. Mint mesélte, ambivalens érzések kavarognak benne ilyenkor.

– Ez a negyedik alkalom, hogy osztályfőnökként búcsúzom egy diákcsoporttól, egyrészt büszke vagyok arra, hogy együtt eljutottunk ide, másrészről viszont szomorú, mert ez a közös munka, közös gondolkodás véget ér. Azt is sajnálom, hogy a közösségi programok terén ez a korosztály hátrányt szenvedett, de bízom benne, hogy a következő években is tartjuk a kapcsolatot és nem veszítjük el egymást – fogalmazott, hozzátéve, korábbi diákjainak életét is nyomon követi a közösségi média segítségével és örül sikereiknek.

Az osztályfőnökök mai köszöntése után holnap a város középiskolásaitól is búcsút vesz a város.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: