Négyszögletű kerek kiállítás

194
Fotó: Pintér Ádám

Május 3-ától június 30-ig látogatható a Jókai Mór Városi Könyvtárban a Lázár Ervin emlékére rendezett Négyszögletű kerek kiállítás.

A Móra Kiadó vándortárlata játékos formában, mesélő tablók, személyes tárgyak, színes gondolatbuborékok egész során keresztül vezeti el a látogatókat a Lázár Birodalomba – mondta el a Médiacentrumnak Csiszárné Gyarmath Anett könyvtáros. Mint megtudtuk, a szervezők célja egy olyan könnyen szállítható kiállítás összeállítása volt, amelyben a gazdag hagyatéki anyagot felhasználva minél több helyen tudják bemutatni Lázár Ervin művészetének jellegzetes világát.

A kiállítási anyag összeállításában a szervezők segítségére volt a szerző felesége, Vathy Zsuzsa is, aki egyedülálló tárgyi emlékekkel gazdagította a tárlatot. Neki köszönhetően láthatjuk például az író kardigánját, a híres csíkos pólót vagy a szemüvegét és kevéssé ismert családi fotókat is.

A kiállítás egyik érdekessége Lázár Ervin bőröndje, melyben az író személyes tárgyai mellett helyet kapott néhány nyakkendő is, melyeknek különös története van, hiszen a szerző nem szerette a nyakkendőket, így azokról a vendégeiről, akik látogatásukkor nyakkendőt viseltek, nemes egyszerűséggel levágta az általa ki nem állt ruhadarabot. De látható a kiállításon a Pesti Magyar Színház A kisfiú meg az oroszlánok című előadásának színpadi makettje is.

A sok-sok érdekességet rejtő kiállítás május 3-ától június 30-áig a könyvtár nyitvatartási idejében tekinthető meg. Óvodai és iskolai csoportok számára előzetes egyeztetés alapján 45 perces foglalkozásokat is tartanak a tárlathoz kapcsolódóan.

A könyvtár munkatársai szeretettel várnak mindenkit, aki közelebbről is szeretne megismerkedni Mikkamakka, Dömdödöm és Vacskamati megálmodójával.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!