Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Robotika, művészeti képzés, természettudományok – A Refi képzései a 2021/2022-es tanévben

Babos Petra | 2020.11.03.

A járványügyi szabályok szigorú betartása mellett tart nyílt napot november 6-án a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma a református templomban az intézmény iránt érdeklődő diákok és szüleik számára. 

Mayerné Pátkai Tünde igazgatóhelyettes elmondta, a járványhelyzet miatt idén két nyílt napot tartanak a református templomban, november 6-án, pénteken 16 órakor, valamint december 12-én 14 órától.

– Sajnos idén elmaradnak azok a szülői tájékoztatók, beiskolázási programok, amelyeken az érdeklődők részt vehetnek. Mivel a református templom 1.200 férőhelyes, így ott tudjuk tartani az előírt távolságot. A tájékoztatón elmondjuk a képzési lehetőségeinket, bemutatjuk az iskolát, az internátust, az alapítványainkat és szó esik a vallási életről is.  Ezt követően 6-8 fős csoportokban lehetőséget biztosítunk az internátus és az iskola épületének megtekintésére. Helyeztünk ki figyelemfelhívó plakátokat, valamint a honlapunkon, lapozható formában megtekinthetők a pályaválasztási kiadványok, tájékoztatók. Igyekszünk mindent az online térbe helyezni. Folyamatosan készülnek az iskolai kisfilmek, amelyekkel az intézményben folyó oktató-nevelő munkát mutatjuk be – mondta az igazgatóhelyettes, aki kiemelte, elkezdődött egy ex refis kampány is, ami azt jelenti, hogy tegnap óta minden nap felkerül a honlapjukra egy volt refis diák kisfilmje, amelyben elmondja, mi lett belőle a középiskola elvégzése után és mit kapott a volt iskolájától.

Mayerné Pátkai Tünde beszélt a 2021/2022-es tanévben induló képzéseikről is.

– Az általános tantervű hatosztályos gimnáziumi képzésben robotikát tanítunk. Természetesen megmarad az általános tantervű gimnáziumi képzés, amit azoknak a tanulóknak ajánlunk, akik még nem döntötték el, mit szeretnének a jövőben tanulni. A természettudományos képzésre célirányosan jelentkeznek azok a diákok, akik matematikából, biológiából már 9. osztálytól kezdve emelt szinten tanulnak. Indítjuk a 0. évfolyamos angol nyelvi előkészítő osztályt is. A tanulók itt is tanulhatnak robotikát. A jövő tanévben is működik a szakgimnáziumi képzés festő és grafikus szakon, valamint a néptánc tagozaton – tudtuk meg az igazgatóhelyettestől.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: